Frontman Wardruny Einar Selvik v únoru v Praze představí svůj další projekt

31.10.2018 15:16 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Formace Wardruna přivezla do Česka v posledním roce svou temnou hudební cestu do hlubin norské moudrosti a spirituality hned třikrát. V lednu dvakrát vyprodala pražské Divadlo Hybernia, v srpnu se pak její vystoupení stalo jedním z vrcholů jaroměřského metalového svátku Brutal Assault. Na začátku února příštího roku se hlavní persona skupiny Einar Selvik vrátí do Prahy se svým dalším projektem.

Ten dal dohromady s Ivarem Bjørnsonem z legendárních Enslaved (poznámka na okraj: sám Selvik hrál v neméně slavných Gorgoroth) a na svém kontě má desky "Skuggsjá" a "Huggsjá" a řadu festivalových vystoupení. Ke společné práci se vrátí na začátku příštího roku, a to v podobě turné, které může být předzvěstí věcí příštích. Pánové totiž slibují také další překvapení. Pražský koncert, který se uskuteční 3. února 2019 v Divadle Hybernia, bude tečkou za celým krátkým evropským turné. K oběma vůdčím osobnostem se přidají ještě zpěvák a perkusista Iver Sandøy, klávesista Håkon Vinje a hráč na tradiční norský nástroj hardingfele Silje Solberg.

"Tímto se posouváme do další fáze naší podivuhodné společné cesty - napsali jsme hudbu, zahráli ji na festivalech, vydali ji na dvou albech a nakonec to všechno bereme s sebou na turné a budeme hrát přímo pro naše posluchače. Opravdu moc se těšíme na tahle hudební setkání s vámi všemi a děkujeme vám za obrovskou podporu, která umožnila, aby tohle všechno vůbec mohlo vzniknout!" vzkazují samotní Ivar Bjørnson a Einar Selvik.

Vstupenky se budou prodávat od pátku 2. listopadu v cenových relacích od 890 do 1 090 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY