Razorlight se poprvé představí v České republice

29.10.2018 08:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Britská kapela Razorlight, jedna z předních indie rockových kytarovek první dekády 21. století, vystoupí poprvé v České republice. Dne 7. února 2019 v pražském Lucerna Music Baru představí naživo novou desku "Olympus Sleeping", která vychází po dlouhých deseti letech letos 26. října.

Razorlight vznikli ve východním Londýně v létě 2002 okolo zpěváka a kytaristy Johnnyho Borrella. Během své existence prodali přes čtyři milióny alb, hráli ve vyprodaných arénách i jako hvězdy největších festivalů. Jejich debutové album "Up All Night" z roku 2004, které věrně zachytilo obrovskou energii tehdejších večírků ve squatech a původních londýnských klubů, vystoupalo na třetí místo britské albové hitparády. Píseň "Somewhere Else" se pak stala dvojkou na žebříčku singlů. V roce 2005 navíc Razorlight získali ocenění NME Best New Band.

Druhá, eponymní deska z července 2006, která jim otevřela cestu na mezinárodní scénu, vystřelila rovnou na první místo ostrovní hitparády. Singl "In The Morning" se dostal na třetí místo, skladba "America" se pak vyšplhala dokonce na samý vrchol obliby. V roce 2007 získali Razorlight dvě nominace na Brit Awards a dvě na NME Awards. Hráli v londýnské O2 areně i před The Killers na velkých letních festivalech. Hlavní singl "Wire To Wire" z třetího alba "Slipway Fires" vystoupal na páté místo ostrovní hitparády a bodoval i v dalších evropských zemích. V roce 2010 kromě dalších koncertů ve Velké Británii a předskakování U2 začali členové skládat čtvrté album. Z důvodu pochyb o jeho kvalitě se ale nikdy nedočkalo vydání. V roce 2013 Johnny Borrell navíc založil formaci Johnny Borrell and Zazou ovlivněnou world music, se kterou vystupoval v letech 2013 a 2016.

Na začátku roku 2017 se Razorlight probudili ze spánku, když Johnny začal skládat a hrát nové skladby s kytaristou Davidem Ellisem, ke kterým se připojil bubeník Martin Chambers z The Pretenders. Výsledkem je jejich čtvrtá deska "Olympus Sleeping", o které Johnny říká: "Tuhle desku jsem složil s čistým potěšením. Je to moje vyznání určitému druhu muziky - muziky, která inspirovala tolik lidí ke vzniku a následování kapel."

Koncert uvádí Colours Selection. Vstupenky jsou k dostání v sítích GoOut a Ticketportal. Více informací je k nalezení na www.colours.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY