"Young Romance" je letní vzpomínková jízda s Rooseveltem

12.11.2018 16:11 - Dan Hájek | foto: David J East

Dva roky utekly od jeho bezejmenného debutu. Na novince "Young Romance" Roosevelt vesměs navazuje přesně tam, kde jeho prvotina končila. Jen tentokrát přidal víc retro prvků a chytlavých melodií. Zasněné nálady a kupu vzpomínek na letní parties a poznané i nepoznané lásky naopak zachoval.
7/10

Roosevelt - Young Romance

Skladby: Take Me Back, Under The Sun, Yr Love, Illusions, Losing Touch, Pangea, Lucia, Better Days, Shadows, Last To Know, Forgive (feat. Washed Out), Getaway
Vydáno: 28.09.2018
Celkový čas: 50:49
Vydavatel: City Slang

Spojnicí ke druhé desce projektu Roosevelt, za kterým stojí Marius Lauber, může být vydání singlu s coverem hitu "Teardrops" (v originálu duo Womack & Womack), na němž se tento muzikant ponořil do osmdesátkového vlnobití načechraných a bezprostředních nálad. "Young Romance" tak může jakýmsi vzpomínáním na letní (prázdninové) chvíle, kdy zažíváte převážně příjemné věci a dovážíte si převážně pozitivně laděné vzpomínky. Marius vzpomíná i na první lásky a životní momenty, který jej nějakým způsobem zasáhly. A takové "Shadows", "Losing Touch" nebo magická "Illussions" nesou jeho nezměnitelný rukopis a cit pro hit. Na "Young Romance" však dojde i na slabší chvilky - "Pangea" nebo "Lucia" tu jsou drobet navíc.

Zpestřením pak jsou skladby, ve kterých Roosevelt ubere na beatu a vydá se do mnohem hloubavějších nálad. Naládovka "Better Days" začíná zcela nenápadně kytarovou vybrnkávačkou a až posléze postupně nabírá na intenzitě, ve "Forgive" mu pak vokálně hostuje Washed Out (ten chystá k vydání obohacenou reedici svého debutu "High Times"), jejich hudební souhra je vskutku znamenitá. Závěr pak patří melodramatickému kousku "Gateway". Roosevelt pokračuje ve svém pojetí indie/synth popu s prvky disca a charakteristické práce s vokálem, a tak si udržuje svůj zvuk. To vše navíc dokáže směle přetavit i do energií nabitých koncertních setů. V závěrečném hodnocení je však nutno uznat, že "Young Romance" na svého bezejmenného předchůdce trochu ztrácí, neb prvotina byla o stupeň vytříbenější a kompaktnější.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY