Z klipu "Ať" kapely Zrní dýchá podzim v každém záběru

31.10.2018 16:43 - Hana Bukáčková | foto: Zuzana Veselá

Zrní přicházejí s novou nahrávkou. EP "Spící" vyšlo 26. října a volně navazuje na loňské album "Jiskřící". Průvodním singlem je skladba "Ať", která je z celé kolekce písní, které se na předchozí nahrávku nevešly, nejvýraznější.

Duet "Ať" popisující krizi předchozího manželství Honzy Ungera paradoxně frontman nyní nazpíval se svou aktuální ženou Bárou ze skupiny Dva. K písničce společně natočili podzimní videoklip. Vytvořili jej za pomoci animátorské techniky stop motion a ke spolupráci si přizvali také oblíbeného režiséra Tomáše Bláhu.

"K 'Ať' jsme s kapelou určitě chtěli mít videoklip, kterej by uvedl naši novou desku. Neměli jsme na něj ale peníze a pořád nepřicházel žádnej spásnej nápad. A tak jsme tenhle klip natočili s mojí ženou Bárou na zahradě našeho domu, během dvou hodin, zatímco naše děti spaly," přibližuje bojové podmínky vzniku videa Unger. V klipu se objevují i jejich dvě kočky, které manželé museli nalákat do záběru házením pamlsků.

S novou nahrávkou se pojí také "Spící turné" - na Zrní čeká do konce roku sedm českých měst po celé republice. V průběhu dvou z nich - 1. 11. v Brně na Flédě a 17. 12. v Lucerna Music Baru v Praze - ípíčko pokřtí. Dále také pokračují v konceptu intimních koncertů při svíčkách nazvaných "Černá hodinka a půl" a v prosinci vydají zpěvník "Já, Zrní". Fanoušci v něm najdou průřez tvorbou kapely od začátků až po současnost včetně největších a nejoblíbenějších hitů, doplněný originálními ilustracemi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY