shop.musicserver.cz
Jason Derulo, Marcus & Martinus, Tipsport aréna, 25.10.2018

Jason Derulo a Marcus & Martinus v Praze (ne)zazpívali. Zrušený koncert nahradil zpěv z balkónu haly

Vydáno: 25.10.2018 23:24 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Pětadvacátý říjen byl velkým dnem pro všechny fanoušky Jasona Derula, kteří už spoustu let čekali na jeho první vystoupení. Možná ale ještě více příznivců se před holešovickou Tipsport arénou sešlo, aby vidělo idoly dnešních dětí, dvojici Marcus & Martinus. Všechno bylo ale nakonec úplně jinak.

Jeden z nejočekávanějších koncertů letošního podzimu (zatím) neproběhl. Jason Derulo si měl svou českou premiéru odbýt v Tipsport aréně a jako jeho předskokani byli vybráni Marcus & Martinus. Právě blonďaté duo mladých zpěváků bylo pro mnohé z fanoušků tím hlavním, na co se těšili. Sociální sítě byly už odpoledne zaplaveny záběry křičících davů zhruba desetiletých děvčat a jejich unavených rodičů, jak obklíčily prosklenou stěnu televize Óčko, kam přišli nástupci Justina Biebera na rozhovor.

Co se vlastně stalo? To se v době psaní článku ještě pořádně neví. Agentura FP PRO, jež celou akci organizačně zajišťovala, však nakonec oněch několik tisíc návštěvníků do Tipsport arény nepustila. Už informace před koncertem byly poměrně kusé, řada lidí se například na facebookové události marně dožadovala třeba časového harmonogramu celé akce. Alespoň podle vstupenek byl začátek plánován na 19. hodinu. Dveře arény však zůstaly zavřeny a celé další dvě hodiny fanoušci venku mrzli. Asi netřeba zmiňovat, že mezi nimi byli i takoví, kteří si do fronty stoupli už třeba ve tři hodiny odpoledne nebo i dříve, právě u celebrit typu obou bratrů to bývá spíše standardem.

Davem proudily kusé informace a zatím vlastně stále nevíme, co přesně se stalo. Z jedné strany se z policejního vozu ozývaly zaručené zprávy o rozbitém osvětlení a slíbeném vpuštění během nejbližší půlhodiny, z druhé zase o propadu pódia, další zmiňovaly pozdní příjezd kamiónů s technikou ze zahraničí a tak dále.

Po deváté hodině večerní nakonec na balkóny technici přinesli reprobedny a pořadatel návštěvníky s omluvou informoval, že koncert neproběhne, protože se nepodařilo některé technické aspekty vystoupení zaštítit tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost vystupujících. Jak Jason Derulo, tak Marcus & Martinus ale mají do Prahy přijet koncertovat znovu, a to přibližně do tří týdnů. Bližší informace by měli pořadatelé zveřejnit den po plánované show, tedy 26. října.

Dobrá věc se ale nakonec přece jen podařila. Jason Derulo a jeho tým se rozhodli fanoušky alespoň částečně odškodnit tím, že balkóny nad hlavním vstupem do haly využili k improvizovanému koncertu, který byl přesně tak akorát dlouhý, aby netrval déle než do dvaadvacáté hodiny. Zpěvák se svými tanečníky tak začali do half-playbackových podkladů puštěných z notebooku na omezeném prostoru zpívat a tancovat, skoro jako by šlo o regulérní koncert. Začali hitem "Wiggle" a pak s každou další písničkou dostávali fanoušky opět do varu, tentokrát už ale v pozitivním smyslu slova. Téměř žádný zásadní hit, snad kromě nedávné spolupráce s Davidem Guettou v podobě "Goodbye", nechyběl, dočkali jsme se "In My Head", "The Other Side", "Marry Me" a dalších ze zatím poslední studiovky "Everything Is Four", hojně natáčená byla velmi úspěšná pecka "Swalla", ale zazněl i třeba jen dva dny starý singl "Make Up" z připravované desky "2 Sides", k níž se turné vztahuje.

Obdivuhodné bylo nejen to, že do takové improvizace hvězda formátu Jasona Derula šla a odzpívala ho s velkým nasazením, ale také že z takového mála dokázala vykouzlit představení, které je nejen nezapomenutelné a už teď vlastně legendární, ale ve finále v rámci možností i dobře zabavilo. Kdo třeba zažil Rock For People 2012 a dostal se na narychlo zorganizovaný set Skrillexe, ví přesně, o čem je řeč.

Návštěvníci samozřejmě mají plné právo být rozzlobení a požadovat náhradu, pokud se ale skutečně podaří koncert v tak krátkém časovém horizontu uspořádat znovu tak, aby všichni dostali to, za co si zaplatili, bude vlastně z celé akce před Tipsport arénou už jen veselá historka. Tak schválně.

Vyjádření pořadatelů

KONCERT JASON DERULO + MARCUS&MARTINUS SE NEODEHRÁL Z DŮVODU NEOČEKÁVANÉHO BEZPEČNOSTNÍHO RIZIKA - JASON VŠAK ZPÍVAL ŽIVĚ PRO SVÉ FANOUŠKY CELÝCH 40 MINUT NA BALKONĚ TIPSPORT ARENY PRAHA.

JASON DERULO PŘEKVAPIL SVÉ FANOUŠKY 40-MINUTOVÝM VYSTOUPENÍM NA BALKONĚ TIPSPORT ARENY. PŘEDSTAVENÍ PROBĚHLO POD DOHLEDEM POLICIE ČR A SKONČILO PŘESNĚ VE 22:00.

DOŠLO K NEČEKANÉ ZÁVADĚ NA TECHNICKÉM VYBAVENÍ DODAVATELŮ AKCE, KTERÉ NEBYLO MOŽNÉ ODSTRANIT V KRÁTKÉM ČASE TAK, ABY SE KONCERT BYŤ SE ZPOŽDĚNÍM USKUTEČNIL PŘÍMO V ARÉNĚ. JASON DERULO PO DOHODĚ S POŘADATELI VYSTOUPIL NA BALKÓN TIPSPORT ARÉNY A ODEHRÁL NAŽIVO 40-MINUTOVÉ VYSTOUPENÍ, KTERÉ PŘÍTOMNÍ DIVÁCI DOSLOVA HLTALI A UŽÍVALI SI NEOBVYKLÝ ÚŽASNÝ ZÁŽITEK.

NA BEZPEČNOSTNÍM PROBLÉMU NENESE TIPSPORT ARÉNA PRAHA ŽÁDNOU VINU.

"MANAGEMENTY UMĚLCŮ A POŘADATELE HLEDAJÍ CO MOŽNÁ NEJBLIŽŠÍ NÁHRADNÍ TERMÍN KONCERTU - ŘEŠÍME TERMÍN V PŘÍŠTÍM TÝDNU OD 29.10.2018," ŘEKL MIROSLAV BUČKO, POŘADATEL KONCERTU ZE SPOLEČNOSTI FP PRO.

VĚŘÍME, ŽE TENTO TERMÍN OZNÁMÍME JEŠTĚ TENTO TÝDEN.

KONCERT SE ODEHRAJE PŘESNĚ TAK, JAK BYL NAPLÁNOVÁN SE VŠEMI UMĚLCI - JASON DERULO, MARCUS&MARTINUS I LZ7.

VSTUPENKY ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI NA NOVÝ TERMÍN. POŘADATEL S MANAGEMENTY UMĚLCŮ ŘEŠÍ I ZPŮSOB, JAK ODŠKODNIT VŠECHNY, KTEŘÍ SI VSTUPENKY PONECHAJÍ A NAVŠTÍVÍ KONCERT V NÁHRADNÍM TERMÍNU.

"VŠEM SE OMLOUVÁME, BOHUŽEL NEBYLO V NAŠICH SILÁCH ODEHRÁT KONCERT TAK, ABY BYL BEZPEČNÝ PRO UMĚLCE I NÁVŠTĚVNÍKY KONCERTU. VĚŘÍME, ŽE YSTOUPENÍ JASONA DERULA NA BALKÓNĚ BYLO OPRAVDU ÚŽASNÝM ZÁŽITKEM, KTERÝ SI VŠICHNI PŘÍTOMNÍ BUDOU PAMATOVAT CELÝ ŽIVOT. ASI UŽ SE NIKDY V HISTORII NEBUDE OPAKOVAT, ABY HVĚZDNÝ A ŠPIČKOVÝ UMĚLEC DOBROVOLNĚ VYSTOUPIL TAKOVÝMTO ZPŮSOBEM. JASON JE SKUTEČNÝ PROFESIONÁL A SVÉ FANOUŠKY MILUJE A VÁŽÍ SI JICH."

MIROSLAV BUČKO, FP PRO

Update: Koncert byl nakonec zrušen bez náhrady. Vyjádření pořadatelů a detaily k vrácení vstupenek se dozvíte zde.

NÁZORY
  • skvělý DERULO (Lucie Němcová, 26.10.2018 00:11) Reagovat

    Tak jsem byla taky jednou mrznoucí matkou s desetiletým synem, kterého ale paradoxně nezajímali norští kluci, ale právě Jason Derulo, to co předvedl na balkóně bylo skvělé, odpustila jsem mu i to tří hodinové mrznutí :-), je to frajer a celá jeho taneční kapela taky, udělal všem aspoň tímto gestem velkou radost, takže i když jsem si říkala, že lístky raději vrátím, tak nevrátím, protože jeho show si myslím, že opravdu bude stát za to mrznout ještě jednou, snad už tentokrát s koncertem nakonec uvnitř haly :-).

    • Re: skvělý DERULO (Aneta Voborníková, 26.10.2018 09:34) Reagovat

      Jak píše paní Němcová, souhlasím. Jako matka devítileté fanynky Marcuse a Martinuse jsem však zažila s pláčem dcery a její kamarádky, naprosto v šoku z toho, že neuvidí kluky, trošku jinou realitu. Okolo nás byly holky z Písku nebo ze Slovenska, které se zlomeným srdcem, opravdu - hodně je to zasáhlo, stále doufaly, že Marcuse a Martinuse na balkóně uvidí. Bohužel se tak nestalo. Ječely, brečely a nadávaly! Aspoň mohly těm VELKÝM FANYNKÁM ZAMÁVAT nebo říct, že se uvidí brzy nebo něco..?! Anglicky snad umí, ne? Pak se o ně začala dcera bát a fantazírovala, že na tom pódiu oba spadli a zranili se. Takže brečela ZNOVA! Brečely opravdu půl hodiny. Byl to pro ně hrozný zážitek. Ale Jason je frajer a náladu všem zlepšil, takže jsme otřely slzy a šly s bolavýma nohama domů. Těšíme se opět na viděnou, doufám, že brzy!

      • Re: skvělý DERULO (KlaudieS, 27.10.2018 12:49) Reagovat

        Panebože :D :D :D

      • Re: skvělý DERULO (Šašek, 10.03.2019 11:24) Reagovat

        Jak píše paní Voborníková,
        tak já nesouhlasím protože tohle nemůžete házet na Marcuse a Martinuse oni za nic
        nemůžou!!!

  • Tak to koukám! (Anonym, 26.10.2018 07:50) Reagovat

    Vypadá to, že Jason Derulo je fakt dobrej týpek... Jestli to všechno klapne i s tím koncertem za tři týdny, tak klobouk dolů...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- V březnu 2024 přijede do Prahy konečně Jason Derulo (18.09.2023 10:04)
- Nový festival SodaPop přiveze Anne-Marii, Jasona Derula či Little Big (03.03.2022 13:19)
- Nejvíc nej: Smrt, bradavka a Leoš Mareš: 10 nejčtenějších článků roku 2019 (31.12.2019 10:30)
- Nové desky 46/2019 - od Simply Red přes Stinga po Blind Guardian (13.11.2019 06:41)
- Marcus & Martinus se vrátí do Česka (25.01.2019 14:43)
- Video: David Guetta v "Goodbye" opět šikovně krade. Sekundují mu Jason Derulo a Nicki Minaj (24.10.2018 14:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu