Aurora na "Infections Of A Different Kind - Step 1" potvrzuje svou výjimečnost

28.10.2018 15:00 - Honza Balušek | foto: Universal

Kdyby neexistoval sever Evropy, pop by byl o mnoho chudší. Další zpěvačkou, která rozšiřuje zástupy umělkyň, na které je třeba si dávat pozor, je bezesporu norská éterická bytost Aurora, která nedávno překvapila svou jedenapůltou deskou "Infections Of A Different Kind - Step 1".
8/10

Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1

Skladby: Queendom, Forgotten Love, Gentle Earthquakes, All Is Soft Inside, It Happened Quiet, Churchyard, Soft Universe, Infections Of A Different Kind
Vydáno: 28.9.2018
Celkový čas: 33 minut
Vydavatel: Decca

Je asi jen málo interpretů, kteří vystoupili dvakrát na Colours Of Ostrava, i když za nimi byla jen debutová deska. Nyní dvaadvacetiletá Aurora a její nahrávka "All My Demons Greeting Me as a Friend" je jednou z výjimek. Letošní červencové vystoupení na tomto festivalu ale nečekaně koncem září následovalo vydání alba "Infections Of A Different Kind - Step 1", které už v názvu signalizuje, že se jedná pouze o první část plánované kolekce. Zpěvačka totiž stále intenzivně koncertuje (17. ledna 2019 se ukáže i v pražském Foru Karlín), a tak asi chtěla do světa vyslat nějakou novou hudbu, aby stále jen netěžila z první nahrávky. Druhá část bude následovat pravděpodobně příští rok.

Aurora na to v řazení písniček na novince jde chytře. První dvě písničky, "Queendom" a "Forgotten Love", by se daly klidně označit za taneční rádiové hitovky, které se od běžné produkce odlišují hlavně jejím vokálním projevem. Jenže když už dostane posluchače na háček, začnou se dít věci! Převažuje samozřejmě taneční rytmus a elektronika, další rádiově přívětivou hitovku ale už na albu nenajdete. S každou další položkou kolekce dokáže překvapit, ať už to je apokalypticky epická "All Is Soft Inside", na harfě a třicetičlenném mužském sboru postavená "It Happened Quiet" či titulní introspektivní kousek, který album uzavírá. Osm skladeb ale bohužel trvá jen něco málo přes půl hodiny, a tak musíme doufat, že další část "Infections Of A Different Kind" vydá Aurora co nejdříve, materiálu na to má prý složeného dost, jen ho nahrát. Více podobné krásy totiž světu rozhodně neuškodí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY