Coldplay zahrají v českých kinech. V jeden jediný večer odhalí i neznámý archiv

22.10.2018 19:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Britská popová ikona Coldplay poprvé v historii vypráví svůj výjimečný příběh. V dokumentu "A Head Full Of Dreams" přibližuje dvacetiletý vývoj kapely od úplných začátků v londýnských barech až po největší pódia celého světa. Napůl dokument s exkluzivními záběry, napůl sestřih koncertů z celosvětového turné promítnou česká i slovenská kina v jeden jediný večer - 14. listopadu 2018. Seznam zapojených kin najdete zde.

Propracovaná koncertní show, hravé efekty a dokonalá práce s hudebními emocemi. Tím vším jsou Coldplay pověstní, kapela, která už roky platí za jednu z největších koncertních atrakcí současnosti. Právě nejsilnější stránku kvartetu - tedy sílu živých vystoupení - bilanční snímek přibližuje. Film tak vybírá to nejlepší ze světového turné k sedmé desce "A Head Full Of Dreams" z roku 2017.

O tom, že koncerty Coldplay patří k nezapomenutelným zážitkům, ze kterých se nechce návštěvníkům odcházet, ví nemálo i čeští fanoušci. Prahu obvykle kapela nevynechává, nicméně právě turné "A Head Full Of Dreams" českou metropoli minulo. Čeští příznivci britské kapely tak mají dodatečně jedinečnou příležitost stát se součástí jednoho z nejúspěšnějších turné v historii populární hudby.

Záběry z extatických koncertů střídá neméně přitažlivé nahlédnutí do kapelního archivu. Režisér Mat Whitecross je totiž s kapelou od samého začátku a byl přítomen i první zkoušce na studentské ubytovně. Na plátna kin tak míří velké množství dosud nepublikovaného materiálu. Koncertní film Coldplay "A Head Full Of Dreams" přináší společnost Aerofilms, která v minulosti zprostředkovala audiovizuální zážitky z koncertů Muse, Erica Claptona nebo Davida Gilmoura.

Každý den se na světě odehrávají koncerty, u nichž bychom chtěli být. Každý den vznikají nezapomenutelná hudební díla z per těch nejlepších muzikantů. Tyhle magické okamžiky se v posledních letech díky špičkové technologii daří zachytit v koncertních filmech a přenosech a diváci mají ten luxus vychutnat si své oblíbené interprety v pohodlí kina, a to v maximální zvukové i obrazové kvalitě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY