Kim Wilde přivezla do Bratislavy divokou party s mimozemšťany

22.10.2018 16:14 - Jana Kloučková a Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Kim Wilde se sice s poslední deskou "Here Come The Aliens" v České republice nezastavila, u našich slovenských sousedů však ano. Pro příznivce populární hudby 80. let tak byla návštěva jejího koncertu takřka povinnost. Díky oddaným fanouškům klub Majestic během jejího vystoupení doslova praskal ve švech.

Live: Kim Wilde

místo: Majestic Music Club, Bratislava
datum: 20. října 2018
setlist: Stereo Shot, Water On Glass, Never Trust A Stranger, Kandy Krush, Cambodia, Birthday, Yours 'Til The End, Solstice, Words Fell Down, Bladerunner, Hey Mister Heartache (acoustic), Four Letter Word (acoustic), Rosetta, Cyber.Nation.War (Keyboard Warrior Mix), View From A Bridge, Chequered Love, You Came, You Keep Me Hangin' On, 1969, Pop Don't Stop, Kids In America

Třetí říjnovou sobotu proměnila Kim Wilde (vlastním jménem Kim Smith) svoje vystoupení v Majestic Music Clubu ve slovenské metropoli v téměř dvouhodinový vesmírný let. Krátce po avizované jednadvacáté hodině nastoupila tato legendární britská zpěvačka, oděna do kostýmu připomínajícího kosmický skafandr, a její sedmičlenná sestava (čítající mimo jiné dva bubeníky) na jeviště bratislavského klubu. Tam mohli společně odpálit koncert energickým kouskem "Stereo Shot", který se objevuje i na aktuálním čtrnáctém albu "Here Come The Aliens".

Kim Wilde
© facebook interpreta
Za doprovodu poctivých světelných efektů a řízných zvuků kytar a bicích pokračovala živá show osvědčenými hity "Water On Glass" z prvního alba "Kim Wilde" (1981) a "Never Trust A Stranger" z nejúspěšnější desky "Close" (1988). Největší ohlas nadšeného publika měly v téměř vyprodaném klubu časem prověřené písně "View From A Bridge", "Chequered Love", "Cambodia", "You Came", "You Keep Me Hangin' On" a přídavková "Kids In America", jež umělkyně prostřídala s celkem devíti kusy ze zmíněné novinky.

Některé songy se dočkaly nových úprav, především pak skladba "Cyber.Nation.War" z nové desky zazněla v remixu, který se nachází na bonusovém disku deluxe edice alba zvaném "Return Of The Aliens", o jejímž pátečním vydání se britská interpretka svým fanouškům sběratelům neopomněla zmínit.

Během poslední zastávky aktuální části turné působila Wilde i její kapela velice energicky. Zpěvačka koncert prokládala poměrně vtipnými a milými proslovy, představením svého týmu a přebíráním květin od fanoušků z předních řad, kteří vědí, že vedle hudební kariéry je také oddanou a úspěšnou zahradnicí.

Pomineme-li její občasnou pódiovou neohrabanost, která však působí docela sympaticky, bylo koncertu nutno vytknout jediné, a to chvílemi až přílišnou hlučnost, která měla za následek obtížnou srozumitelnost jinak solidního zpívaného projevu jak sedmapadesátileté Kim Wilde, tak její doprovodné zpěvačky, neteře Scarlett Wilde. Jistě mohly zaznít některé další hity z bohatého zpěvaččina katalogu (fanouškům jistě nejvíce scházely položky z alba "Love Is."), ale jejich nepřítomnost jí pro tentokrát odpustíme. V ostatních aspektech vesmírné podívané totiž v podstatě nic zásadního nechybělo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY