V Ostravě byla slavnostně odhalena socha Věry Špinarové. Sklízí převážně kritiku

17.10.2018 15:11 - Josef Martínek | foto: fajnaostrava.cz

"Chudák Věra," říkají si asi mnozí fanoušci Věry Špinarové. V její rodné Ostravě totiž byla v Husově sadu odhalena interpretčina socha v životní velikosti, kterou vytvořil sochař David Moješčík. Památník, který stojí na podstavci připomínajícím gramofonovou desku, však sklízí převážně rozpačité reakce. Ostravští občané kritizují, že podobizna není příliš věrná, a navíc zpěvačce přidává roky.

Nelíbí se dokonce ani jejímu synovi Adamovi Pavlíkovi. Ten měl být přitom při slavnostním odtajnění artefaktu přítomen. Nakonec však nechal zástupcům města vzkázat, že se nedostaví, protože s výsledkem není spokojen. Starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petra Bernfeldová však pro deník Právo sdělila, že s Pavlíkem byla podoba díla konzultována.

Věra Špinarová zemřela loni v březnu pár dní poté, co zkolabovala na svém koncertu v Čáslavi. Bylo jí 65 let. Interpretce, jejímiž nejznámějšími hity se staly písně "Jednoho dne se vrátíš", "Kouzlo bílejch čar" nebo "Meteor lásky", tehdy na poslední rozloučení přišlo dát sbohem kolem čtyřiceti tisíc lidí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY