Dave Keuning ještě před návratem k The Killers vydá debut "Prismism"

17.10.2018 18:15 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Dave Keuning je známý především jako kytarista The Killers. Člen party z Las Vegas si však v posledním roce od náročného koncertního turné vybral dovolenou. Kapela loni vydala pátou nahrávku "Wonderful Wonderful", na které se podílel už jen částečně, koncertně se pak představil jen na prvních propagačních vystoupeních v rámci Ameriky.

Jako hlavní důvody absence na tour uváděl zdlouhavá odloučení od rodiny a syna, se kterým si přál trávit více času. A to se mu také povedlo. Doma v San Diegu má navíc vlastní studio, díky čemuž bylo i tohle volno obklopeno muzikou. Již 25. ledna se tak dočkáme Keuningovy první sólové desky, která nese název "Prismism". Venku je již první singl "Restless Legs", který ukazuje, že nahrávka rozhodně nebude stát jen na kytarových riffech. Kolekce celkově nabídne čtrnáct skladeb.

"Tohle album jsem prostě já, hrající všechno sám ve svém domě. Vždycky jsem si přál udělat vlastní desku. A potom jsem se najednou sešel s producentem Brandonem Darnerem a bylo to," popsal vznik svého debutu Keuning a dodal: "Práce na desce byla úplně jiná, než když točíme s Killers. Tam jde spíše o kompromis čtyř lidí, kdy každý z nich chce song ubírat trochu jiným směrem. Některé věci by možná seděly i na desku Killers, je tam hodně partů na klávesy a já se nikdy necítil komfortně, když jsem měl něco zahrát před ostatními. Nejsem klávesista, takže jsem se hlavně snažil objevovat, co dokážu s dalšími nástroji. Stejně tak je to s baskytarou, Mark je totiž úžasný hráč. Když se ale dostanete ke tvorbě vlastního alba, chcete nahrát všechny nástroje sami."

Dave Keuning se před pár týdny opět objevil na pódiích, nebylo to však na koncertě The Killers, nýbrž při turné The Smashing Pumpkins k oslavě 30 let na scéně. Tam se navíc sešel právě i s basákem své domovské kapely Markem Stoermerem a společně zahráli skladby "Cherub Rock" a "1979".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY