Hvězdy připomínají 100 let republiky společnou písní

16.10.2018 11:28 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Je to sotva měsíc, kdy způsobil rozruch virální videoklip "Cizí zeď" s kupou celebrit s nakažlivým refrénem: "Rádi píšem na cizí zeď a další jed plodí další jed. A to, že každý může mít svůj hlas, neznamená, že musí soudit nás," po kterém teď pomalu neštěkne ani pes. Delšího trvání snad bude mít speciální píseň "Za 100 let", která odkazuje na kulaté výročí, které si naše republika v těchto dnech (a celý letošní rok) připomíná.

Na songu se podílela třináctka v poslední době hojně vyhledávaných interpretů: Marek Ztracený, Tomáš Klus, František Černý, Mirai, Ewa Farna, Jindra Polák, Xindl X, Michal Hrůza, David Stypka, Slza, Vašek Bláha, Debbi a Jananas. Píseň se pyšní ústředním popěvkem: "Kdo ví, co bude stát za sto let, co o nás budou psát a vyprávět." Toto lehké zamyšlení o budoucnosti našeho národa vytvořila dvojka Jana Infeldová a Jan Vávra z Jananas. Ti mimo jiné stojí za společným songem "ZZZ" s Xindlem X určeným pro Světlušku, který uzavírá jeho poslední desku "Sexy Exity". Hudební produkce se ujal osvědčený producent Dalibor Cidlinský jr.

Samotná myšlenka na vznik písničky se zrodila původně jako bláznivý nápad v parném létě letošního roku při setkání vydavatelství Supraphon se zástupci elektronických médií. Představa ale dostala reálný rozměr, když zmíněná dvojice zpracovala na první pohled neřešitelné zadání na skladbu o sto letech republiky bez tradičně očekávatelného patosu a s určitým nadhledem.

Song doprovází videoklip sestříhaný ze záběrů ze studia při jeho nahrávání. Škoda jen, že se zapomnělo oslovit také slovenské interprety. S jejich pomocí by dávalo vzpomínání na vznik Československa větší smysl. Nicméně ani tento český výběr neubírá na kvalitě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY