Ette Enaka, vítězové 1Band2Play, debutují albem "Zazare"

11.10.2018 13:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ette Enaka jsou mladá jihomoravská kapela složená z ostřílených muzikantů. V její sestavě se sešli Aleš (De Mood), Vítek (Rutka Laskier) a Miloš (Maniac Floor). Po EP "Back To Square One" teď přicházejí s debutem "Zazare", jehož jméno pochází stejně jako jméno kapely z jazyka jihoamerického indiánského kmene. Zpěvný, ale nikoliv okamžitě přístupný indie rock v sobě nese psych-rockové závany i osobité písničkářství, které je chvílemi hodně intimní, zatímco jindy bez okolků utočí přímo na cíl.

"Na desce jsme pracovali asi rok a čtvrt, ale většina materiálu vznikla až poslední čtyři měsíce před nahráváním," říká k cestě od EP k řadovce bubeník Vítek. "Nikam se neženeme," dodává v rozhovoru pro Full Moon o nenuceném přístupu kapely k tvorbě. Ette Enaka už ale i tak prosvištěli hitparádou Radia 1 anebo talentovou soutěží Startér na Radiu Wave; soutěž 1Band2Play pod záštitou hudebního měsíčníku Full Moon pak dokonce vyhráli. Díky tomu mohli svou hudbou oslovit publikum na Colours of Ostrava.

Full Moon se podílí i na vydání debutu. Ten bude k dispozici na CD a LP, které vychází pod hlavičkou agilního jihomoravského kolektivu Happy Mutant. Ette Enaka svůj debut pokřtí na třech koncertech, na kterých je doprovodí znovuzrozená kapela Veena, která stála na počátku hudebních aktivit současných členů Kalle, Please The Trees anebo Nod Nod.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY