Himalayan Dalai Lama vařili guláš a taky debut

09.10.2018 19:19 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Brněnská elektronická dvojice Himalayan Dalai Lama vydala počátkem měsíce po více než ročním úsilí debutovou desku. Jmenuje se "Orange Coloured Rose Leaves" a k poslechu a zakoupení je od 1. října prostřednictvím vydavatelství GERGAZ.

Himalayan Dalai Lama - Orange Coloured Rose Leaves
© facebook interpreta
"Album vznikalo od roku 2017, kdy jsme se rozhodli hledat analogové syntetizátory, které bychom potom propojili s počítačem a pomocí moderních technologií vytvořili zvuky a melodie, které samotné ten nástroj neuměl. Většina vybavení pochází z období kolem roku 1980. Nejčastějším zvukem je syntetizér Juno 60, který byl třeba jednou z hlavních zvukových palet Vangelis," popisují vznik nahrávky pánové a dodávají: "Téměř celé album, kromě bicích, jsme nahráli a smíchali doma v pokoji. Občas jsme u toho vařili guláš."

"Orange Coloured Rose Leaves" obsahuje devět skladeb (na vinylu osm), které svými reakcemi svým způsobem pomáhali vybrat i fanoušci na koncertech dua, a mezi hosty se objevují Terezie Kovalová anebo Martin Čech z kapely Lesní zvěř. Himalayan Dalai Lama nahrávku pokřtí hned dvakrát - 12. října v brněnském Kabinetu Múz a 2. listopadu v pražském klubu Café V lese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY