Charli XCX a Troye Sivan v "1999" vzpomínají na Britney a "Matrix"

08.10.2018 15:26 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Nějak se nám ta nostalgie rozmáhá i mezi mládeží! Charli XCX je 26 let, Troye Sivan nedávno oslavil teprve 23. narozeniny, jejich nový společný singl ale vzpomíná na rok 1999, tedy dobu, kdy si sotva přestali cucat palce na rukách. To je ale asi tak to jediné, co jejich společnému dílku můžeme vytknout, jinak je to totiž skvělá zábava.

Na obalu singlu jsou oba převlečení za Nea a Trinity z "Matrixu", v refrénu vzpomínají na Britney a její "...Baby One More Time", mihne se i jméno Michaela Jacksona a tak dál. Hudebně je snadno rozpoznatelný rukopis Charli, navíc se nejedná o nějakou ufňukanou nostalgii, ale o taneční kousek s mírným retro a přece moderním zvukem. Můžeme jen doufat, že se singl dočká i klipu, to by mohla být ještě větší jízda.

U Charli XCX je ale těžko říct, zda se jedná o velký singl, nebo jen další z řady menších a málo propagovaných. Od roku 2014, kdy vyšla její hity našlapaná druhá deska "Sucker", je totiž v zákopové válce s vydavatelstvím a hudební trh obšťastňuje jen mixtapey a samostatnými singly. Snad bude "1999" jejím návratem do vod rádií a mainstreamu a předzvěstí skutečného třetího alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY