shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 39. týden 2018

Hana Zagorová se o fanoušky bát nemusí. S deskou "Já nemám strach" je nejprodávanější

Vydáno: 05.10.2018 06:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Anna Kovačič

V září bylo v éteru mrtvo, ale s příchodem října rádiový žebříček konečně trochu ožívá. Na první místo se sice vrací starý známý Jonas Blue, ale na svou šanci už čeká spousta novinek. Nejlépe našlápnuto má George Ezra, startující těsně za Top 10. Albový žebříček si podmanila nebojácná Hana Zagorová.

Jonas Blue - Rise
© facebook interpreta
RÁDIA - I když počet novinek v rádiích konečně značí, že začalo hudebně nejplodnější období roku, první místo nás stále udržuje ve vzpomínkách na léto. Alvaro Soler sice s "La Cinture" klesl na čtyřku, ovšem na čele ho nestřídá žádné nové jméno. Jonas Blue s "Rise" poprvé zvítězil v srpnu, pak se do vedení na týden vrátil v září a také v říjnu se na něj usmálo štěstí.

Už na dvojku se vyšvihli Mirai. Je vidět, že právě tato kapela je momentálně - co se české scény týče - asi největším oblíbencem dramaturgů. Stupně vítězů okusili s hitovkami "Když nemůžeš, tak přidej", "Anděl" a nyní bodují i s aktuálním singlem "Chci tančit". Debutové album "Konnichiwa" je pro rádia skutečně vděčnou nahrávkou.

Do první trojice už se probojovali i Imagine Dragons s "Natural", nově bronzoví. V Top 10 se čerstvě vyskytují šestí 5 Seconds Of Summer s "Youngblood" a sedmá Anne-Marie díky "2002". Jen těsně za ní odstartovala nejúspěšnější novinka. A můžeme označit za velké překvapení, že George Ezra hned v prvním týdnu obsadil jedenáctou příčku. Takhle vysoký debut dlouho nepamatujeme, v českých rádiích naopak bývá obvyklé, že se novinky rozehrávají pozvolna. Britský písničkář si české publikum zřejmě oblíbil, protože po červencovém koncertu na Colours Of Ostrava se vypraví hned dvakrát do Prahy - 22. října do vyprodaného Fora Karlín a pak i příští rok v květnu, tentokrát do Tipsport arény.

Novinek se tentokrát urodilo víc než dost. Jako by dramaturgové chtěli dohnat, co v minulých týdnech zmeškali. Třicátá čtvrtá se umístila další tradiční návštěvnice Česka LP s "Girls Gone Wild", hned za ni se zařadil Xindl X, který je prý "Dřevo". Připomíná se také Jason Mraz s "Have It All" (38.), a dokonce i Black Eyed Peas. Skupina, ve které už nefiguruje Fergie, vydá 12. října novou desku "Masters Of The Sun" a singl "Big Love" na ni poutá ze čtyřicátého osmého řádku. Z domácích hvězd přispěli čerstvou hudbou Eddie Stoilow (72. s "With You") nebo Sebastian, jehož "Bestseller" si nárokuje číslo osmdesát tři.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  2. Mirai - Chci tančit
  3. Imagine Dragons - Natural
  4. Alvaro Soler - La Cintura
  5. Kryštof - Naviděnou
  6. 5 Seconds Of Summer - Youngblood
  7. Anne-Marie - 2002
  8. Clean Bandit feat. Demi Lovato - Solo
  9. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  10. Rea Garvey feat. Kool Savas - Is It Love?

Hana Zagorová - Já nemám strach
© facebook interpreta
ALBA - V titulní písničce svého nového alba zpívá Hana Zagorová, že nemá strach že šedých vlasů a nepočítá, kolik jí ještě zbývá času. A jak vidno při pohledu na albový žebříček, bát se nemusí ani toho, že by opadal zájem fanoušků. Novinka totiž vystřelila rovnou na vrchol - stejně jako před dvěma lety deska "O lásce". Některé nové skladby představí devítinásobná zlatá slavice i na podzimních koncertech. Pražská Lucerna, kam zavítá 10. prosince, už je vyprodaná.

Z čela Zagorová sesadila Eminema, který s "Kamikaze" klesá na dvojku. Bilance prvních čtyř týdnů - dvakrát první a dvakrát druhé místo - je ale pro amerického rappera pořád skvělá. Na stupně vítězů se vrací Ed Sheeran. Ryšavý písničkář odehraje příští rok v červenci hned dva koncerty na letišti v pražských Letňanech. A fanoušci si už teď chtějí připomenout jeho komerční trhák jménem "Divide". Poskočil ze šestky na trojku.

Písničkáři se nám vůbec hezky seřadili za sebou. Čtyřku vyfasoval Tomáš Klus se "SpOlu" a první pětici doplňuje Xindl X. Ten uspěl s horkou novinkou "Sexy Exity", kterou česká kritika vesměs chválí. Ozývají se dokonce názory, že jde o nejpovedenější desku Ondřeje Ládka vůbec. Potvrdit to může i chystané turné, jehož součástí budou tři prosincové koncerty v pražském Lucerna Music Baru.

Silnou fanouškovskou základnu má v Česku i kytarista Slash, který se proslavil v Guns N' Roses. Jeho nová deska "Living The Dream" uzavírá první desítku. I se svou doprovodnou kapelou, ve které zpívá Myles Kennedy z Alter Bridge, se příští rok představí v našem hlavním městě. V O2 areně zahraje 9. února.

Další novinka pochází od skupiny Alkehol. "Sudová přitažlivost" začíná své účinkování v hitparádě na dvaadvacítce. Jde už o sedmnácté řadové album kapely, přičemž texty prý "nezklamou nikoho, kdo má rád život a dokáže si ho užívat plnými doušky". Slova k písni s výživným názvem "Spalovač chlastu" napsal Lukáš Pavlásek.

Top 10 - alba:
  1. N Hana Zagorová - Já nemám strach
  2. Eminem - Kamikaze
  3. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  4. Tomáš Klus - SpOlu
  5. N Xindl X - Sexy Exity
  6. Sergei Barracuda - Pouliční Ekonomická 3: Láska & Loyalita
  7. David Guetta - 7
  8. Imagine Dragons - Evolve
  9. Olympic - Trilobit
  10. N Slash - Living The Dream

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde

NÁZORY
  • Hanička písnička má na albu povedené kousky (... (Adam, 05.10.2018 23:58) Reagovat

    Hanička písnička má na albu povedené kousky (až jsem se divil).

    • Re: Hanička písnička má na albu povedené kousky (... (Kolomazník, 07.10.2018 17:07) Reagovat

      škoda, že nezpívá, ale jen šeptá, ale jinak dobrý

    • Re: Hanička písnička má na albu povedené kousky (... (Benediktýna Markelovová, 31.12.2018 01:08) Reagovat

      škoda, že už asi 68 let nic nenazpívala, ale jenom nahekala a našeptala

  • Je to mila holka,vsechno :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Milous, 08.10.2018 17:36) Reagovat

    Uz 50 let vypada stejne, :-) spiva stejne :-) vzdycky me dojala ta pisen o polarce.Ale ma takovy skrehotavy hlasek.Jako spevacka me nikdy nezaujala.Na plagatech budi dojem ze ma misto vlasu rosti nebo nejakou levnou paruku z trhoviste.Ten photoshop a retuse ji delaji sice mladsi ale jenom z dalky,zblizka je to des.Ma iz 70 let ma duchod,uz 89 vydelavala 600 000 kazdy rok ,je to mila holka ,vsechno .Ale poslouchat ji uz nemusim a stou polarkou je uz trapna to je pisen pro 30letou holku a ne pro babicku.:-) :-) :-) :-)

    • Re: Je to mila holka,vsechno :-) :-) :-) :-) :-) :-) (David, 10.11.2018 19:04) Reagovat

      píšete, že už 50 let vypadá stejně? Zagorová moc hezká nebyla nikdy, ale před 50 lety ještě nevypadala jako zombie

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu