(18+) Pipes And Pints šokují sado maso videoklipem "Karma Killer"

04.10.2018 12:12 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Vloni na podzim ohlásili Pipes And Pints po osmnáctiměsíční pauze návrat s novým zpěvákem Travisem O'Neilem. Od té doby vydali tři relativně poklidné klipy, odjeli jarní startovací miniturné, objeli letní festivaly a zavítali hrát i za naše hranice. A taky pracují na novém albu, které by mělo vyjít na jaře příštího roku pod taktovkou Yardy Helešice.

A nyní vypouštějí do světa nový videoklip "Karma Killer", kde účtují s vlastní minulostí. Klip, který oficiálně vyšel v pondělí 1. 10. v 10.10, má být o špatné až toxické karmě a jejím zahubení. V načasování jeho vydání je vidět úchylka na data. První singl po pauze "Raise Our Flag" byl premiérově uveden 11. 11. 2017 v 11.11, druhý singl "Rebel in my Veins" vypustili pánové do světa letos 11. 1. v 11.11 a "Dark into the Nigt" vyšel 13. 3.

"Pipes mají za sebou problematickou minulost, tímto videoklipem ale za ní děláme tlustou čáru a definitivně vstupujeme do nové éry," vysvětluje hlavní tahoun kapely Vojta Kalina. Videoklip vznikal ve spolupráci s kamarády Sultánem a Majkelínou Cat z erotického kinky projektu SM Project. "Rádi testují hranice a provokují a na výsledku je to rozhodně znát. Nám šlo ale spíš o symboliku," vysvětluje Kalina. "Majkelína v klipu ztělesňuje živočišnou energii, brutální krásu, dominanci, sebevědomí - zkrátka všechno, co umí s karmou zatočit a dokáže brát osud do vlastních rukou," dodává s tím, že Sultán v klipu nehraje, podílel se na něm jako koproducent.

Snímek vedle záběrů na hrající kapelu nabízí prostřihy na sado maso praktiky. Výsledek je perverzní až nechutný a slabší povahy by se na něj rozhodně neměly dívat. Ale jistě si najde i své příznivce, především mezi pánskou částí fanouškovské základny. Otázkou je, kde má každý nastavené hranice vkusu. Pipes milujeme, ale tohle nejsou oni. Takovou účelovou kontroverzi nemají zapotřebí, tudy moc cesta nevede a měli by se držet svých zajetých koncertních nezávislých kolejí, kde jsou nenahraditelní. Zkrátka a jednoduše, čeho je moc, toho je příliš.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY