Petr Janda s Olympicem ve videu "Jsi moje" popisuje osudové setkání se svojí ženou

01.10.2018 17:48 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Olympic před nedávnem vydala své jedenadvacáté studiové album "Trilobit", ve kterém svým způsobem připomíná také padesát let od vydání legendárního debutu "Želva". Deska je ale jinak odlišná jednak díky působení dvou amerických muzikantů Aleka Darsona a Erena Basbuga, jednak změnou na postu producenta, kterého se ujal Mirek Váňa.

Album je pestré jak skladatelsky, tak textově a hlavním přispěvatelem je znovu frontman Petr Janda. Ten se rozhodl udělat písničku o okamžiku, kdy poprvé potkal svoji současnou ženu Alici. Skladbu pojmenoval "Jsi moje" a nyní k ní vychází doprovodný videoklip.

Jeho režie, scénáře a střihu se ujal Simon BD Primadonna. Melodicky patří píseň na albu spíš k průměru, nahoru ji však tahá autenticita textu a nejlepší klip, jaký Olympic za posledních snad dvacet let natočil. Scénář opisuje děj textu, doplňuje ho i výborná kamera Adama Bečáka a komplexně pěkné zpracování. V části z něj hrají za kapelu herci, část zase opravdový Olympic. Nebylo by od věci, kdyby na něj kapela navázala podobně zpracovaným dílem i příště.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY