Desmod láká na české turné výborným klipem "Vŕba" s Bolkem Polívkou

27.09.2018 17:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Desmod slaví rok od vydání povedeného alba "Molekuly zvuku" novým videoklipem "Vŕba", kterým zároveň zve na své české turné. Mimo fakt, že se klip natáčel v Praze, si hlavní roli zahrála česká herecká legenda Bolek Polívka.

"Album 'Molekuly zvuku' nám křtil Milan Lasica, ve videoklipu hraje Bolek Polívka. To jsou velká jména, která se pojí s touto deskou. Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo získat ho do klipu, bylo to odvážné ho oslovit, ale vyplatilo se. Bolek je úžasný chlap a profesionál na place. Po natáčení se bavil se všemi velmi mile a přátelsky. Poznáme se s ním už velmi dlouho - když máme někde blízko koncert, přijde se podívat jako náš fanoušek. Naposledy byl i se synem," prozradil zpěvák Kuly.

Autorem skladby je klávesista Desmodu Martin Cibulka a text napsal ostřílený Vlado Krausz. Niterná skladba, postavená na dominantním zvuku klavíru, a procítěný zpěv Kulyho dělají už samy o sobě píseň velmi mrazivou a dojemnou, klip a nejen herecké schopnosti hlavní postavy k tomu všemu dávají přidanou hodnotu. Nepochopení v mezigeneračních vztazích, kdy dnešní mladí se baví spíš s mobilem než s člověkem, a pozdní vzpamatování se z toho, že člověk tím hodně ztrácí.

Další tvář scénáře vysvětluje sám zpěvák Mário Kuly Kollár: "Otec má dceru, kterou vychovává sám, a ta dcera se jednoho dne vdá. On s ní dlouho sdílel všechny radosti i starosti, ale najednou zmizela z jeho života - vdala se, založila si vlastní rodinu a odešla pryč. Tak otec ztratil svoji 'bútľavú vŕbu', které mohl všechno říct a které věřil. Má to krásnou pointu - otec si splnil sen, o kterém snili se svojí dcerou už dávno."

I tímto klipem formace splácí fanouškům jistý dluh, když šest let nevydala album. "Vŕba" je už pátým singlem z poslední desky a je možné, že další budou následovat. Stoprocentně nebude chybět ani na jedné z jedenácti zastávek českého turné:

02.10. Praha - Lucerna Music Bar
10.10.Česká Lípa - KD Crystal
11.10. Brno - Klub Radost
13.10. Jablunkov - RC Southock
19.10. Plzeň - KD Šeříková
20.10. Hodonín - KD
26.10. Třebíč - Roxy club
27.10. Písek - KD
08.11. Olomouc - S Klub
09.11. Frýdek Místek - KD Frýdek
16.11. Dolní Benešov - KD



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY