shop.musicserver.cz
Nelly Řehořová - Rodiče ze mě chtěli mít spíš sportovkyni

Nelly Řehořová - Rodiče ze mě chtěli mít spíš sportovkyni

Vydáno: 09.10.2018 11:00 v sekci Rozhovory - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Je jí teprve sedmnáct let, přesto není Nelly Řehořová na české scéně úplně novým jménem. První písničku zveřejnila na svém YouTube kanálu ve dvanácti, nyní konečně přichází s debutovým EP "V okamžiku". Plánuje i plnohodnotnou desku a za sebou má první koncerty se svou kapelou.

Na novém EP "V okamžiku" je oproti vašim předchozím písním patrný příklon k současnému popu. Jak k němu došlo?

Potkala jsem hodně nových lidí, s nimiž jsme hledali zvuk a image, které mi budou vlastní. Pop jsem dělala vždycky, ale tentokrát jsem opravdu chtěla přijít s co nejsoučasnějším pojetím. Pomáhal mi tým lidí, v němž byli například Marcell z No Distance Paradise, Lukáš Chromek a řada dalších autorů a producentů, kteří se pohybují v moderním popu. Hodně za to vděčím i své manažerce Martině Tůmové, která má spoustu kontaktů. Díky ní jsem se dostala k lidem, na které bych jinak nejspíš nenarazila. Chtěla bych v nastoleném stylu pokračovat dál.

Nelly
© facebook interpreta
Díváte se s odstupem času na svůj starší repertoár sebekriticky?

Myslím, že na začátek kariéry to byl hezký rozjezd, jsem ráda za všechno, co mě potkalo. Ale je pravda, že až aktuální EP "V okamžiku" představuje směr, kterým chci jako zpěvačka jít. Když poslouchám některé své starší skladby, říkám si, že dnes už bych je nazpívala jinak. Moje vůbec první písničky, které jsem nahrála na YouTube, byly z muzikálu "Andílci za školou", který se hrál i na Broadwayi. V hlavních rolích v něm vystupovaly holky z 5 Angels, dnešních Pink Angels. V současnosti dokonce natáčíme filmovou podobu, která by měla mít premiéru příští rok. Já ve snímku hraji hlavní roli a znovu v něm zazpívám písničku "Černá vrána", kterou jsem poprvé nahrála ve svých dvanácti letech. Těším se, že z nové verze bude patrné, jakou cestu jsem za tu dobu ušla.

Jak to vypadá s vaším plnohodnotným debutovým albem?

Jeho vydání plánujeme, ale zatím nedokážu říct kdy. Nechci dělat věci napůl, takže si s ním dám záležet, aby bylo pokud možno perfektní. Uklidňuje mě, že nyní už vím, jaký styl je mi blízký. Teď je třeba ho prohlubovat a posouvat se v rámci něj. Některé písničky už máme připravené, dokonce uvažuji i o nějakých duetech.

Interpretům, kteří uspějí ve velmi mladém věku, se někdy stává, že je lidé kolem nich chtějí měnit k obrazu svému. Setkala jste se s takovým tlakem i vy?

Často se stává, že máme se svými spolupracovníky rozdílné názory, ale vždy si trvám na svém. Měla jsem to štěstí, že jsme se nakonec zatím vždy domluvili, abych mohla dělat to, co mě baví. Chci zůstávat přirozená a ne se nutit do něčeho, čemu bych sama nevěřila. Také jsem trochu tvrdohlavá.

Nebojí se vaši rodiče, že vás prostředí pop music zkazí?

Ani ne, ale je pravda, že vždycky ze mě chtěli mít spíš sportovkyni. Chodila jsem na sportovní základní školu, kde jsme měli každý den tělocvik. Nejvíc mě bavilo skákání do výšky a aerobic, který jsem dělala závodně. Momentálně jsem na obchodní akademii, kde studuji třetí ročník, takže času na sport už je méně, ale pořád ráda hraji tenis, golf, jezdím na kole. Přesto mě rodiče v mém rozhodnutí podporují a jsou mi oporou.

Nelly
© facebook interpreta
A vy sama jste strach z neznámého prostředí neměla?

Jsem pozitivní člověk, takže jsem se nikdy zbytečně nebála. Občas se samozřejmě objeví faleš či závist, ale nezbývá mi nic jiného než se nad to povznést a jít dál. Naopak mě to většinou motivuje k tomu vydat ze sebe ještě víc. A jak už jsem řekla, rodina je mi v takových chvílích oporou.

V písni "Život je v okamžiku" zpíváte: "Život je o vteřinách, je jich tak málo, tak si ho užij, aby to za to stálo." Dokážete si vy sama život takto nastavit a užívat si každou vteřinu?

Určitě, snažím se o to. Každou chvilku si užívám, jako by byla moje poslední. Vždy říkám, že den bez smíchu je promarněný. Zrovna tato píseň má mezi mými fanoušky a kamarády z nového EP největší ohlas. Také proto jsme ho po ní pojmenovali a nyní ke skladbě chystáme videoklip.

Stále jste velmi mladá, je vám sedmnáct let. Podílíte se kromě zpěvu už i na tvůrčím procesu?

Pokoušela jsem se o to, ale zatím se jako autorka necítím nejjistější. Prozatím tedy čerpám z toho, co pro mě napíšou jiní autoři. Všechny písničky spolu ale pochopitelně konzultujeme, finální slovo mám vždycky já. Vymýšlím si i náměty videoklipů. Doufám, že do budoucna se budu autorsky podílet ještě víc.

Nelly Řehořová - V okamžiku (EP)
© facebook interpreta
Přemýšlíte tedy i nad tématy, o kterých byste chtěla zpívat?

Zrovna teď jsem v období, kdy zpívám pořád o lásce. Také autoři mi někdy říkají: "O čem jiném by měla sedmnáctiletá holka zpívat?" Ale mám i jiné náměty, třeba ve zmíněné písni "Život je v okamžiku" narážím na to, že bychom neměli tolik času trávit na sociálních sítích. Skladba "Ty jsi jediný" je naopak pohodová, zachycuje běžné radosti všedního dne. Zpívám v ní například, že "mám ráda dlouhé večery s pizzou v posteli".

Cover EP je bílý, vysvětlujete to tím, že bílá reprezentuje čistotu. Chtěla byste, aby i vaše písně představovaly čisté, nezkažené ideály?

Ano, líbil se mi nápad, že obal bude čistý. Navíc je díky tomu na desce spousta místa k podepsání. Ráda tam fanouškům napíšu i osobní věnování, pokud si EP přinesou na koncert. Odrazila jsem se od myšlenky, že by to pro ně mohl být také malý okamžik.

Nelly Řehořová

Teprve sedmnáctiletá zpěvačka má bohaté zkušenosti i s herectvím. K vidění byla Nelly Řehořová ve filmech "Špunti na vodě" nebo "Strašidla" a také v muzikálu "Muž se železnou maskou". Co se hudební dráhy týče, pětipísňové EP "V okamžiku" je její první nahrávkou, ovšem na svém YouTube kanálu zveřejňovala skladby už v minulosti. Jejím cílem je dělat současný pop, také proto se obklopila mladými autory a producenty, kteří se v něm orientují. Za své vzory označuje Arianu Grande, Siu, Lenny nebo Ewu Farnou.

Prý už máte i vlastní kapelu, jak dlouho společně hrajete?

Dala jsem ji dohromady začátkem roku. Za sebou máme už několik koncertů. Před tím prvním to bylo docela napínavé, protože jsme se ani jednou na zkouškách nesešli v plné sestavě, vždycky někdo chyběl. Kompletní jsme byli až naostro. Ale zvládli jsme to a dnes už jsme sehraní. S kapelou si hodně rozumíme, jsme fajn parta. Řekla bych, že na pódiu je kolikrát i legrace. Jsem za ni nesmírně ráda, dříve jsem vystupovala jen s puštěným podkladem. Když mám za sebou živé muzikanty, je pocit ze zpívání úplně něco jiného.

Nelly
© facebook interpreta
EP vám na lodi Cargo Gallery v polovině září pokřtil Sebastian, proč jste si vyhlédla právě jeho?

Mám ráda jeho písně, navíc už jsme spolu párkrát na některých akcích vystupovali. Potěšilo mě, že jsem od něj dostala zpětnou vazbu, EP se mu prý líbí. Druhým kmotrem byl Jakub Kotek alias Koťák, moderátor Óčka, který si zahrál v mém videoklipu "Nad hladinou". Jsem šťastná, že se křest vydařil, byl to jeden z těch okamžiků, které si budu pamatovat napořád.

Kromě zpěvu se věnujete také herectví. Která z těchto činností je pro vás prioritou?

Vždycky jsem je měla postavené zhruba na stejné úrovni, ale musím přiznat, že v současnosti začíná zpěv vyhrávat. Ale ani s herectvím rozhodně nekončím. Kromě "Andílků za školou" natáčím i nový seriál "Přijela pouť". V listopadu bude mít premiéru muzikál "Kocour v botách", kde budu hrát princeznu Mirandu. Splní se mi tím sen, vždycky jsem toužila zahrát si princeznu.

Je pro vás těžší nazpívat písničku, nebo se vžít do nějaké role?

Určitě zahrát nějakou roli, protože v ní předstírám. Ne každá role vám sedne. V hudbě jsem naopak autentická, odráží se do ní moje skutečné pocity. Pokud by mi neseděla, přepíšeme ji. Právě to je důvod, proč mě obě činnosti tak baví, v jedné jsem sama sebou a v druhé pokaždé někým jiným.

NÁZORY
  • Měla jsi poslechnout rodiče. (Bezík, 10.10.2018 15:25) Reagovat

    Asi by byla z tebe lepší sportovkyně než zpěvačka.

    • Re: Měla jsi poslechnout rodiče. (Alex, 10.10.2018 20:57) Reagovat

      Má úžasný hlas, na to že ji je teprve 17 zpívá dokonale. Slyšel jsem ji zpívat živě a klobouček.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Naživo: Marcella & fiedlerskiho na křtu v Roxy podpořili i jejich rodiče (29.02.2024 11:34)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Recenze: Marcell a fiedlerski se na desce "Duše, která opustila tento svět, váží 21 gramů" vyrovnávají se smrtí (13.02.2024 14:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu