Nelly Řehořová debutuje kolekcí "V okamžiku". Obsahuje jeden nefalšovaný hit

28.09.2018 17:00 - Matěj Kostruh | foto: https://nellyrehorova.cz/

U modelu vycházejících popových zpěvaček často hrozí schéma jepičího života prchavé slávy s rychlým koncem pro neschopnost doručit kvalitu a originalitu. U Nelly Řehořové se ale vyskytují jisté náznaky, že by to s ní takto být nemuselo. V naší recenzi jejího EP "V okamžiku" se těm náznakům podíváme na kloub.
7/10

Nelly Řehořová - V okamžiku

Skladby: Život je v okamžiku, Hra, Nad hladinou, Budeš jen můj, Ty jsi jediný
Vydáno: 7.9. 2018
Celkový čas: 17:38
Vydavatel: Supraphon
V poslední době je o ní slyšet. Mladinká herečka a dnes už také zpěvačka Nelly Řehořová je novým fenoménem české hudební scény. Vděčí za to vlastní píli, cílevědomosti a v neposlední řadě také profesionální péči svého kreativního týmu. Vždyť záměr je zde zcela jasný - vytvořit novou českou popovou star. A proč ne. Nelly na to má. Ve svých sedmnácti letech argumentuje debutovým EP, rámcově solidní nahrávkou z kategorie toho lepšího, co je na domácí popové scéně k poslechu.

Ačkoliv jednotlivé skladby nepřinášejí nic neobvyklého, rozhodně nepůsobí nijak hloupě ani tuctově. A už to je velké plus. Je slyšet, že na nich byla odvedena pečlivá práce a producenti Lukáš Chromek, Ondřej Fiedler a především Marcel Procházka (známý také jako Marcell) si s vidinou kvality dali na výsledku záležet. Písničky mají šmrnc, jsou vtíravé výhradně sympaticky a aranže netlačí zbytečně na pilu.

Nic se tady zkrátka neláme přes koleno a na kompaktu převládá přirozenost. To stejné můžeme říct i o hlasovém projevu samotné Nelly, která sice ještě čeká na svůj osobitý výraz, pěvecky si je ale jistá a má spoustu dalšího potenciálu. Dále je potřeba ocenit i pestřejší mix nálad a rytmů, jaké se na kolekci vyskytují: taneční pop, trocha reggaetonu, koupališťové melodie i rockovější vibe. Zvláště pak vynikají poslední dva zařazené songy "Budeš jen můj" a "Ty jsi jediný" z pera talentovaného songwritera Matěje Burdy. Zvláště druhý jmenovaný představuje nefalšovaný hit na první dobrou a celé EP tím posouvá o něco dál.

Pokud budou Nelly Řehořová a její tým nadaných producentů, hudebníků a hitmakerů pokračovat i nadále v tomto duchu, je pravděpodobné, že nám zde skutečně vzniká projekt, jenž dokáže vytrvat a vkusnou hudbu doručovat dlouhodobě. EP "V okamžiku" je v tomto ohledu dobrým znamením. Od Nelly rozhodně slušný výkop.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY