Miro Žbirka a Katka Knechtová (konečně) nazpívali duet

01.10.2018 10:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už v pátek 5. října vydává Miro Žbirka svůj nový titul "Double Album" na 2CD a 2LP. Po představení první písně "Dievča (na lásku nie je čas)" nyní přichází s pilotním singlem "Skúška snov". Text napsal jeho dlouholetý spolupracovník Kamil Peteraj a duet si s ním zazpívala Katka Knechtová.

"S Katkou jsme spolu už několikrát vystupovali a často se nás ptali, proč nemáme společnou píseň. Při práci na 'Double Albu' jsem zjistil, že v jedné skladbě by mohl znít právě její hlas. Hned jsem ho tam slyšel. Ona souhlasila a nazpívala to tak, že dokonale naplnila mé představy," vysvětlil Žbirka genezi skladby.

"Já jsem od mala velký fanda Mekyho. Mám doma jeho desky a znám je nazpaměť. Proto mě pokaždé potěšilo, když mě pozval jako hosta na koncert. Během zpívání jeho písní nás často napadalo, že je škoda, že nemáme žádnou společnou píseň. Vím, že se to nedá naplánovat, že to prostě musí přijít. A teď to přišlo. Meky mi poslal skladbu a já jsem okamžitě řekla 'ano'. Fantastický zvuk a skvělí muzikanti mě oslovili od začátku a já jsem do toho přidala to svoje. Mám z toho velkou radost a doufám, že se to přenese i na posluchače," doplnila ho Knechotvá.

Co se týče videa, režisérské taktovky se tradičně chopil Mekyho syn David Žbirka a jeho vize byla natočit klip na jeden záběr. Každý ze zpěváků šel stejnou nerovnou trasu, a jelikož video je zpomalené, museli oba zpívat rychleji, na což se museli hodně soustředit. Všechno ale nakonec vyšlo tak, jak mělo.

Žbirkovi fanoušci se mimochodem kromě říjnových koncertních křtů mohou těšit i na dva prosincové symfonické koncerty na Slovensku, kde duet zazní poprvé naživo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY