Pekař dává s novým albem "Výpověď". I knižně a na turné

25.09.2018 18:11 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Před nedávnem představil Pekař videoklip "Co když?" z chystaného druhého studiového alba "Výpověď". To vyjde u Warner Music už 28. září, takže je nejvyšší čas přidat další podrobnosti nejen o nahrávce samotné, ale také o chystaném turné.

Pekař - Výpověď
© facebook interpreta
Pekař už kromě zmíněného duetu s rapperkou Sharlotou představil tři singly z chystané novinky - "Vrcholky a pády", "Dvě duše" a "Ještěžetě". Celé album natáčel v kutnohorském studiu Le Grill Records pod dohledem producenta Petra Lebedy. "Nejtěžší okamžiky jsem prožíval při čekání na nahrávky vokálů od svých dvou hostů," popisuje potetovaný zpěvák. Ke zmiňované Sharlotě totiž na album přispěl i Michal Žitňanský ze skupiny Zoči Voči. "Moje představa slovenštiny krutě narazila na realitu. A nebýt Michalova zásahu, nikdy by naše společná píseň nemohla vzniknout," dodává.

K albu vyjde současně i kniha "Den, kdy jsem vydal výpověď". "Kniha je přiznáním na papír, které má jiné vyznění než vyřčená či zazpívaná slova. Čelit pravdě nahý mi u zrodu alba přišlo logické," vysvětluje Pekař.

Turné "Výpověď" se zastaví na těchto místech:

26. 10. Telč
27. 10. České Budějovice
2. 11. Trhový Štěpánov
3. 11. Chrudim
9. 11. Nový Jičín
10. 11. Humpolec
17. 11. Chlum u Třeboně
18. 11. Praha
22. 11. Brno
24. 11. Kutná Hora
1. 12. Plzeň



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY