Kdo vytvořil první instagramový klip na světě? Barbora Poláková

20.09.2018 09:26 - David Věžník | foto: Petr Kurečka

Barbora Poláková si může do svého deníčku zapsat významné prvenství - stala se totiž (s největší pravděpodobností) první umělkyní na světě, která vysílala a zároveň natáčela svůj videoklip prostřednictvím Instagramu.

Stalo se to v úterý 12. září a písní, která tímto prvenstvím byla obdařena, se stal kousek "2-8-5" z její aktuální desky "ZE.MĚ". Ve tři čtvrtě na sedm večer prostě zmáčkla na mobilu tlačítko "vysílat živě" a jela.

Zní to jednoduše, ale nebyla by to Bára, aby za tím nebylo sakra hodně práce. "Jeden z nejtěžších úkolů bylo vymyslet, jak zapojit a synchronizovat zvuk. Měla jsem na sobě přidělanou jednu krabičku s odposlechem do uší a druhou spojenou s mobilem. Tam vedl kabel, který nejde běžně pořídit. Bylo to složité vyrobit," popsala následně na Facebooku.

V klipu s ní vystoupila hromada jejích přátel a také několik hvězd českých sociálních sítí, které na svých profilech vysílaly živě také. "Vznikla tak neobyčejná on-line instagramová 'pavučina', kdy si sledující mohli sami vybrat, čí vysílání budou sledovat, a vidět celý klip a prostředí, ve kterém vzniká, z různých úhlů," dodala zpěvačka.

V klipu natočeném (přirozeně) na jeden záběr vyjde Barbora z pokoje přes kavárnu, diskotéku, tetovací studio a další prostory až na louku a do helikoptéry, kterou následně odletí. A výsledek je i přes občasnou roztomilou nemotornost nutno ocenit. Ostatně když už nám v redakci procházejí fejky od OK Go, co bychom nevyzdvihli něco reálného, že... 9/10.

Video žel nelze vkládat, podívat se na ně můžete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY