tvrdí v klipu Ondřej Brzobohatý a Vojta Dyk - musicserver.cz">

"Máme rádi jazz," tvrdí v klipu Ondřej Brzobohatý a Vojta Dyk

19.09.2018 14:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ondřej Brzobohatý loni poslal do světa své druhé sólové album "Universum". Vypadá to, že si hodně libuje v duetech, protože první klip, který z této kolekce nabídl, se natočil na skladbu "Je toho moc", kterou nazpíval s Martou Jandovou. Jeho následovník je opět spoluprací dvou osobností domácího hudebního nebe. Nabídku ke skladbě "Máme rádi jazz" přijal Vojta Dyk. A nabízí protipól k jeho předchůdci - vtip, nadhled i jistou ležérnost. Režie se ujal sám hlavní představitel.

"Píseň 'Máme rádi jazz' je s velkou nadsázkou míněná jako oslava jazzu. Zároveň si děláme legraci i ze všech jazzových muzikantů, kteří tento žánr staví na piedestal hudby. Proto i ta stylizace do trampíků, kterými se zase pro změnu často pohrdá. Hudbu zkrátka nelze škatulkovat a odsuzovat za to, že se její posluchači liší ve stylu. Já třeba odmalička poslouchal jak Brontosaury, tak i Herbieho Hancocka," rozebral dílo Brzobohatý.

Ke spolupráci si přizval kameramana Marka Jarchovského a střihače Tomáše Klímka. Skladbě nechybí chytlavý refrén a ani vizuálně není zbytečně přeplácaná - hravost kouká například ze záběru, kdy dva trampové v podání Dyka a Brzobohatého neleží někde v hlubokých lesích u stanu, ale v Praze u Vltavy a koukají na Karlův most.

Pánové spolupracují i na muzikálu "Legenda jménem Holmes" o slavném detektivovi. Brzobohatý ho napsal a Dyk v něm ztvární hlavní roli. Světová premiéra se v Hudebním divadle Karlín uskuteční 18. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY