Lucie Vondráčková se s novinkou "Zásah" zasekla v čase

15.09.2018 12:28 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Kdyby se v recenzích dávaly body za lidské sympatie, Lucie Vondráčková by jich od nás jistě posbírala spoustu - obzvlášť když víme, jak složité období má za sebou. Jenže bohužel, zpěvaččina novinka "Zásah" nedovoluje ani trochu přimhouřit oči. Je to totiž přesně ten typ hudebního díla, kde se všechno sešlo úplně špatně.

Ač obecně platí, že lépe sametový hlas Vondráčkové zní spíš v pomalých melodiích (předchozí singl "Nad Vltavou" budiž toho důkazem) než v obklopení taneční rytmů, samotný fakt, že chce i v osmatřiceti řádit na parketu, by nebyl nikterak pohoršující. Nové uchopení hitu "Hot Stuff" Donny Summer zní ovšem kvůli produkci dosti zkostnatěle. Výsledkem je naprosto neinspirativní, rutinou překypující prvoplánová diskotéka. Ani text zpěvaččiny maminky Hany Sorrosové nepůsobí příliš sdělně, pracuje jen s mnohokrát vyřčenými klišé.

Korunu všemu tomu nezdaru pak nasazuje videoklip. V něm se zkrátka jen tančí a k tomu občas vidíme nějaký prostřih na posedávající Lucii. Nápadová vyprahlost týmu kolem jedné z nejpopulárnějších českých zpěvaček až zaráží, nemluvě o ne zrovna kvalitní kameře. Těžko říci, zda novinkou Vondráčková udělá své chystané desce "Růže" reklamu, v nás spíš vyvolává skepsi, že za pět let od předchozí plnohodnotné studiovky "Oheň" se nejenže nikam neposunula, ale spíš ještě udělala několik kroků vzad.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY