vybízí Ewa Farna. V klipu "Málo se známe" je za blondýnku i pošťačku - musicserver.cz">

"Na chvíli se zastav!" vybízí Ewa Farna. V klipu "Málo se známe" je za blondýnku i pošťačku

14.09.2018 16:44 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

V poslední době Ewa Farna u českého publika bodovala hlavně baladami. Vzpomeňme na filmovou "Všechno nebo nic", duet s Davidem Stypkou "Dobré ráno, milá" nebo virální "Vánoce na míru". Ještě horkou novinkou "Málo se známe" ale potvrzuje to, co sama říká už nějakou dobu - že má ráda především energickou, mladistvě roztančenou hudbu.

Singl, který vyšel zároveň v češtině i v polštině, nás nabádá k větší interakci - k tomu, abychom tolik nekoukali do displejů svých telefonů a zkusili konverzovat s lidmi kolem nás. "Vidím to na sobě. Vyhýbám se občas přímému kontaktu s lidmi, raději se zahledím do svého telefonu, kvůli kterému ale paradoxně o kontakt přicházím. Obecně se mi zdá, že máme rádi jen ty lidi, kteří smýšlejí stejně, nesnášíme odlišnost. Přitom si zkusme představit, jak děsivý by byl život bez různorodosti. Klip právě tenhle svět představuje. Najednou prostě vidíte všude jen lidi s identickou tváří," zamýšlí se úřadující stříbrná slavice.

Právě svět, ve kterém mají všichni stejnou tvář - tu Ewinu - ukazuje zábavný videoklip. Zpěvačka v něm má mnoho rolí, včetně pošťačky nebo blonďaté policistky. V kombinaci s nakažlivým rytmem písničky, na jejímž vzniku se sama autorsky podílela, je výsledkem svěží a poměrně neokoukaná podívaná. Jen český text, který opatřilo duo Filip Sázavský - Martin Chobot, místy tolik neklouže po jazyku. Zdá se však, že časům teenagerského pop-rocku už Farna, která v říjnu v Těšíně uspořádá vlastní Ewa Fest, úspěšně odrostla. A tahle její dospělá tvář nás vážně baví.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY