MikAel a Marqet dali "Kiss That Frog" od Petera Gabriela současný kabát

16.09.2018 11:44 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Na jaře zabodoval MikAel v rádiích se singlem "Easily". který byl v rámci tohoto projektu jeho prvním. Nyní se český zpěvák, vlastním jménem Michael Foret, připomíná další nahrávkou "Kiss That Frog". Nejedná se o jeho autorskou písničku, nýbrž o coververzi Petera Gabriela. S jejím přepracováním do moderního kabátku mu pomohla Marqet, bývalá zpěvačka dua Verona, která se před časem vydala na sólovou dráhu.

A nápad to byl dobrý, z tohoto spojení srší optimismus, energie i určité zdravé šibalství. "Obdivuji tvorbu Petera Gabriela a vždy mě lákalo si vypůjčit některou z jeho písní. 'Kiss That Frog' byla tak trochu výzva - píseň to není nijak profláklá, což mě přitahovalo ještě víc. Baví mě ten potenciál songu. Mám pocit, že je nadčasový a vlastně velmi současný. Také jistá kontroverze obsažená v textu je zábavná," vysvětluje interpret. Vznikl i poměrně minimalistický videoklip ze studia, který je laděn do černobílé. Nic moc složitého, ale stačí to.

A kdyby někoho zajímalo, proč si Foret začal říkat MikAel, zdůvodňuje to takto: "Rozhodl jsem se vytvořit jiný prostor. Prostor, ve kterém budu k lidem mluvit především skrze hudbu. Nikoli skrze nějakou historii nebo škatulku. Umění má nekonečně mnoho podob a já chci, aby posluchač byl co nejméně ovlivněn předsudky a balastem okolo."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY