Red Hot Chili Peppers začínají chystat materiál pro další album

14.09.2018 12:40 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Kalifornští Red Hot Chili Peppers by se koncem měsíce měli opět sejít a začít pracovat na novém materiálu, prvním od alba "The Getaway" z roku 2016. Prozradil to sám frontman Anthony Kiedis v rozhovoru pro New York Post během newyorského týdne módy. Následující deska bude již dvanáctou položkou v diskografii kapely.

Celkově však půjde o třetí ve složení Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith a Josh Klinghoffer, který se ke skupině připojil v roce 2007 jako doprovodný kytarista a následně nahradil Johna Fruscianteho. Spolu prozatím vydali desky "I'm With You" (2011) a právě "The Getaway". Formace se po vydání posledního alba rozjela na celosvětové turné, během kterého nevynechala ani Českou republiku. Turné skončilo až na jaře tohoto roku v Jižní Americe.

Od té doby však byla skupina v naprosté hibernaci, až do této chvíle. Její nejbližší aktivitou bude vydání Fleových memoárů v knižní podobě, nazvané "Acid For The Children", ke kterému dojde již 25. září. Jeden ze zakladatelů Red Hot Chili Peppers v ní popisuje své bouřlivé mládí v ulicích LA, svůj vztah k drogám a samozřejmě začátky a také všechny vzestupy a pády jeho domovské kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY