ille a Bratři Orffové spojí síly. Na společném turné budou cestovat hlavně po Moravě

12.09.2018 16:05 - Josef Martínek | foto: Eliška Podzimková

Vypadá to, že kapela, která na podzim nejede na turné, jako by snad ani neexistovala. Koncertně nejvděčnější období roku si vyhlédli také ille a Bratři Orffové. Obě skupiny reprezentující nezávislou scénu se daly dohromady a potěší fanoušky několika vystoupeními v říjnu a listopadu. Hrát budou především na Moravě.

Krnovští Bratři Orffové s vystupováním i alby šetří, loni se představili jen na několika koncertech. Zatím posledním zářezem v jejich diskografii je deska "Šero" z roku 2013, za kterou obdrželi dva Anděly v kategoriích album a skupina roku. Indie popoví ille kolem zpěvačky Olgy Königové se letos druhou studiovkou "Pohádky" připomněli po pěti letech od ceněného debutu "Ve tvý skříní". Kladně hodnocené album nahrávali s producentem Dušanem Neuwerthem a vizuální koncept má na svědomí výtvarnice Eliška Podzimková. V rámci turné ho skupina pokřtí v pražském Paláci Akropolis 1. listopadu.

"Po přípravě ve zkušebně a během letních koncertů se nám repertoár postupně dostal pod kůži a hraje se nám skvěle, takže se na koncerty moc těšíme. Spojení s našimi oblíbenými Bratry Orffy nám přijde vlastně přirozené, neboť i jistou dávkou melancholie máme k sobě blízko. Navíc budeme mít ušetřený problém se stěhováním bicích, což je fajn," říká Olga z ille. Naráží tím na fakt, že obě formace propojuje osoba bubeníka Petra Odstrčila.

Frontman Orffů Ivan Gajdoš dodává: "Moc se na tohle turné těším, po delší době budeme mít zase možnost vrátit se na pódia a užít si atmosféru koncertů. Já osobně preferuji spíše menší kluby, kde se lidé musí trochu vmáčknout a lépe se pak navozuje atmosféra, což se, myslím, výběrem míst, kde zahrajeme, povedlo. Budeme samozřejmě rádi, pokud přijde co nejvíce lidí."

Termíny koncertů:

11. 10. - Ostrava, Cooltour
12. 10. - Trenčín, Klub Lúč
17. 10. - Brno, Kabinet múz
19. 10. - Krnov, Kofola
20. 10. - Frýdek-Místek, Stoun
1. 11. - Praha, Palác Akropolis (křest)
3. 11. - Litomyšl, Kotelna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY