Eminem vlétl do českého žebříčku jako "Kamikaze", v Top 10 startuje i Troye Sivan

13.09.2018 13:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Podzimní albová smršť se rozjíždí pozvolna, ale přece jen už je na pořadí českých žebříčků znát. Mezi deskami převzal nadvládu Eminem s "Kamikaze", v singlech podruhé vede Jonas Blue díky "Rise". Top 10 ale hlásí hned několik jmen, které mohou kartami zamíchat v příštích kolech.
Jonas Blue - Rise
© facebook interpreta
RÁDIA - Jako na houpačce je v rádiovém žebříčku v posledních týdnech britský DJ Jonas Blue. Singl "Rise", ve kterém mu vypomohlo duo Jack & Jack, slavil před dvěma týdny zlato, minule nečekaně propadl až na desítku a nyní znovu stanul na vrcholu. Z toho vyšoupl miláčka zdejšího publika Alvara Solera. Tento německo-španělský zpěvák, který se příští rok v květnu představí v pražské Tipsport aréně, si ale nepohoršil zas tak moc, na další šanci čeká hned na druhém místě.

Bronz si odnášejí Clean Bandit ve spolupráci s Demi Lovato. Jejich "Solo" se na stupních vítězů objevuje už poněkolikáté, na ten nejvyšší se ale zatím nevyškrábalo. Pozici nejhranější české písničky uhájil Marek Ztracený, který si s hitem "MinuLost" polepšil z šestky na čtyřku. O největší překvapení Top pětky se postarali Imagine Dragons. S "Natural" vyletěli z čísla dvacet tři rovnou na příčku pět.

V Top 10 se zabydlují také Maroon 5. Lístky na jejich koncert v pražské O2 areně mizí z předprodejních sítí závratnou rychlostí, možná za to částečně může aktuálně šestý song "Girls Like You". Pozornost si zaslouží také nový dánský popový idol Asbjørn s "Nothing 2 Lose". Také on se nenápadně vydrápal do elitní společnosti, nyní už na sedmičku. Hned za ním najdeme spojení dvou velkých jmen - Calvin Harris si tentokrát vyhlédl stále žádanější Duu Lipu a z osmého místa nám posílají "One Kiss".

Nejhranější novinka se tentokrát vměstnala do první poloviny žebříčku, což vůbec není samozřejmostí. Jess Glynne, která především doma v Británii slavila obrovský úspěch s debutovou deskou "I Cry When I Laugh", se vrací. Vypadá to, že na singl "I'll Be There", ve svém úvodním týdnu čtyřicátý první, by mohlo slyšet i české publikum. Větší skok učinil David Stypka s písní "Kříž", která zní z filmu "Úsměvy smutných mužů". Polepšila si o skoro čtyřicet pozic a nově už obývá šestapadesátku.

Hned za ním na sedmapadesátce se usídlil novinkový Aloe Blacc s "Brooklyn In The Summer". Z ještě horké hudby v našem éteru si zmínku zaslouží i Mike Shinoda, šestašedesátý s "Running From My Shadow", a také Mig 21. Ti na šedesátém devátém řádku křičí své "Hurá".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  2. Alvaro Soler - La Cintura
  3. Clean Bandit feat. Demi Lovato - Solo
  4. Marek Ztracený - MinuLost
  5. Imagine Dragons - Natural
  6. Maroon 5 - Girls Like You
  7. Asbjørn - Nothing 2 Lose
  8. Calvin Harris feat. Dua Lipa - One Kiss
  9. Lost Frequencies feat. Zonderling - Crazy
  10. Selena Gomez - Back To You

Eminem - Kamikaze
© facebook interpreta
ALBA - Ariana Grande, která se s deskou "Sweetener" těší komerčnímu úspěchu na celé planetě, si vedení užila dva týdny, teď bohužel prožívá o něco chmurnější období. Ne snad že by ji měl tížit drobný ústup na trojku. Její bývalý přítel Mac Miller minulý týden zemřel na předávkování drogami. Protože zpráva zasáhla i celou řadu jeho českých fanoušků, možná bude některá z jeho desek v příštím kole atakovat čelo našeho žebříku.

V aktuálním vydání si však jedničku nárokuje Eminem. Letos se stalo tradicí, že rappeři okupují první pozici, a tak by bylo zvláštní, kdyby se to velikánovi tohoto žánru nepodařilo. Album "Kamikaze" vyšlo nečekaně, v době rozpuku streamování však není problém rozšířit novinky mezi fanoušky v řádu hodin. A přesně tak se to stalo i v případě pětačtyřicetileté hiphopové legendy, která na dvojku odsunula Eda Sheerana. Kdy už se tuzemské publikum nabaží jeho "Divide"?

V Top desítce se vyskytuje ještě jedna novinka. A z té máme radost, protože Troye Sivan u nás s nahrávkou "Bloom" vyfasoval titul Album týdne. Kolega David Věžník dokonce ve své recenzi naznačil, že by desítka výborných popových skladeb mohla být "klíčem k bájné komnatě s trůnem pro Krále popu". Zdejší publikum si zatím Troyeho kvalit cení na šesté místo.

Čerstvé zboží najdeme i ve druhé desítce, na šestnáctku si vyšlápla kompilace Supraphonu "100 let s českou písničkou". O něco hůře si ve svém úvodním týdnu vedl držitel dvou Andělů Thom Artway. Druhá studiovka "All I Know" startuje na čísle padesát jedna.

Top 10 - alba:
  1. N Eminem - Kamikaze
  2. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  3. Ariana Grande - Sweetener
  4. Imagine Dragons - Evolve
  5. Post Malone - beerbongs & bentleys
  6. N Troye Sivan - Bloom
  7. XXXTentacion - ?
  8. Maroon 5 - Red Pill Blues
  9. Drake - Scorpion
  10. Ektor - Alfa

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY