Avril Lavigne chystá comeback. Singl "Head Above Water" vyjde ještě v září

08.09.2018 17:05 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Je to již pět let, co o sobě kanadská hvězda Avril Lavigne dala vědět naposledy. V roce 2013 vyšla eponymní deska, na které si zahostovali její exmanžel Chad Kroeger z kapely Nickelback nebo Marilyn Manson, výraznější ohlasy však nahrávka nezaznamenala. Pak následovaly pouze potíže, kromě rozvodu byly především zdravotního původu, a na návrat k hudbě se tak dostává až nyní.

O posledních letech, sužovaných lymskou boreliózou, a o následném návratu k muzice informovala Lavigne na svých sociálních sítích a webovkách: "Pět let uteklo od vydání mého posledního alba. Strávila jsem těch pět let domácím bojem s lymskou boreliózou. Byly to nejhorší roky mého života, ve kterých jsem si prošla jak fyzickými, tak emočními problémy. Nakonec jsem dokázala celou tuto bitvu dostat i do své hudby, na kterou jsem opravdu pyšná. Většinu skladeb jsem napsala v posteli nebo na gauči, stejně tak jsem je i nahrála. Všechny texty, které přímo čerpaly z mé zkušenosti, se ze mě vylily naprosto bez námahy. Popravdě... je to má hudba, co mně pomohlo vyléčit se a udržet při životě, určit své cíle a důvody žít."

Dále také poděkovala fanouškům za trpělivost při čekání na nový materiál, který se ven dostane již brzy. "První song, který jsem se rozhodla zveřejnit, je 'Head Above Water'. Je to zároveň vůbec první skladba, kterou jsem z postele napsala, během nejděsivějších okamžiků svého života. Cítila jsem se, jako když se topím a nemůžu se nadechnout. Rozhodla jsem se, že o svých potížích budu mluvit pravdivě a otevřeně, víc než kdykoliv dřív," svěřila se.

Singl bude k dispozici od 19. září. Kdy vyjde kompletní šestá řadová deska rodačky z Belleville, není jisté. Zpěvačka jen prozradila, že se bude snažit vyjet i na turné. Na tom posledním byla před čtyřmi lety, posledním vystoupením zůstává show v japonském Sapporu 19. srpna 2014.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY