Rising Appalachia a The Trouble Notes vystoupí v pondělí v Tiskárně na Vzduchu

07.09.2018 13:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V pondělí 10. září v Praze vystoupí Rising Appalachia. Sourozenecké duo sester Ley a Chloe Smith se stalo symbolem návratu ke kořenům. Jejich pražský koncert podpoří známé berlínské trio The Trouble Notes. Koncert proběhne v Tiskárně na Vzduchu od 19.30 hodin. Vstupenky na místě budou v prodeji od 18.00.

Lea a Chloe Smith se narodily a vyrostly v městské džungli Atlanty v Georgii, svoje smysly a instinkty zostřily v horách Appalachie a sladily se v ulicích New Orleans při nesčetném množství buskerských vystoupení. Přitom vypracovaly sedm alb. Rising Appalachia nabízejí k poslechu svou vlastní sbírku zvuků, příběhů a písní nasáklých tradicí a oddaných kultuře našeho světa. Úcta k folku prolínající se s vášní pro spravedlnost dala vzniknout jejich životnímu dílu, které v sobě nese nádech starodávného, přitom vypráví s nadhledem naší doby. Vystupovaly na festivalech v Americe, Indii i Evropě. Jejich poslední singl "Resilient" vyšel 1. května 2018 jako předzvěst nového alba.

The Trouble Notes procestovali půlku planety a jejich energické koncerty znají dobře i Češi, vystupovali u nás na několika festivalech i v zaběhlých klubech. Buskerské trio z Berlína v únoru 2018 zahájilo v Hamburku turné Lose Your Ties u příležitosti vydání stejnojmenného alba, to obsahovalo dlouhou řadu koncertů. The Trouble Notes jsou houslista Bennet Cerven, perkusista Oliver Maguire a kytarista Florian Eisenschmidt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY