Sigrid je na EP "Raw" stále svá a neokoukaná

08.09.2018 11:53 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou.
9/10

Sigrid - Raw

Skladby: Raw, I Don't Want To Know, High Fife, Focus (demo), Schedules
Vydáno: 10.7.2018
Celkový čas: cca 16 minut
Vydavatel: Universal

Zpěvačky jako Sigrid (kéž by jich bylo víc!) jsou pro popovou část redakce musicserveru požehnání. Jen málokdy se totiž objeví takový talent, z něhož jde navíc cítit, že si tento žánr vybral proto, že ho má rád, ne jen pro případnou jednoduchou kariéru. A tato severská dívčina má talentu na rozdávání. Většinu času pak tráví na koncertech a ne natřásáním se před bulvárními fotografy. Je obyčejná a přitom jedinečná, svým hlasem dokáže vyprávět příběhy a přitom se stále nezbavila mladistvé naivity.

Do světa zatím vyslala deset písniček, které se objevily samostatně či na dvojici EP, na velkou desku stále ještě čekáme. Aktuální ípíčko "Raw" ji pak ukazuje hned v několika polohách, přičemž ve všech je skvělá. Nejpřístupnější je samozřejmě v hitovkách "Hgh Five" a "Schedules", nejzranitelnější pak pouze v klavírní baladě "Focus". O všech pěti písničkách každopádně platí, že je v nich zpěvačka opravdová a bez problémů vás vtáhne do svého světa.

Vzhledem k tomu, že 5. června příštího roku se i u nás představí jako předskokanka na koncertě Maroon 5, dá se čekat, že do té doby vyjde i plnohodnotný debut. Už teď se těšíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY