Bijákem u "Sheets" Mala Ruckus je především hudba

09.09.2018 16:54 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Kosmopolitní skupina Mala Ruckus je stoupající hvězda domácí scény. Ačkoliv je v Česku tento převážně anglosaský soubor nováčkem, dařilo se mu letos úspěšně bodovat na prominentních akcích jako Rock for People, Sázavafest nebo Colours of Ostrava. Nahoru muzikanty aktuálně táhne čerstvě vydané debutové album "People Mountain People Sea", jež budí v alternativních kruzích zcela právem značnou pozornost pro atributy, jaké budou v tuzemsku hledat srovnání jen velmi těžko.

A právě v rámci této desky vydávají nyní Mala Ruckus již třetí videoklip. "Sheets" zaujme tím, že sestává ze záběrů kanadského celovečerního filmu "Project-M" z produkce Babel Films. Pozadí tohoto spojení objasňuje zpěvák skupiny Alex Montyro: "Režisér filmu Eric Piccoli je můj starý kamarád z Montréalu v Kanadě. Studovali jsme společně filmovou produkci na tamější Concordia University a já mu dříve psal skladby do jeho krátkých filmů. Je to skvělý chlápek a fantastický filmař. Má naši kapelu rád."

Video se tak pyšní profesionální filmovou produkcí a skladba samotná je více než povedená, skvěle vystavěná a zaranžovaná. Otázkou však je, jestli se k sobě obě složky hodí. V tomto ohledu je dost možné, že by "Sheets" slušelo něco mnohem více při zemi. Píseň by dokonale obstála také zcela sama o sobě - bijákem je zde totiž především hudba.

Mala Ruckus je alternativně-rocková skupina založená v Číně roku 2013, aktuálně však se základnou v Praze. Svůj originální zvuk čerpá eklekticky ze široké škály rozličných žánrů, kolektiv nicméně vyčnívá signifikantním rukopisem a zřetelnými poznávacími prvky, zejména pak unikátní barvou vokálu a tklivými texty kanadského frontmana Alexe Montyra. V souvislosti s letošním ročníkem projektu REC.stage jsme o Mala Ruckus psali již zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY