Brutal Assault zahájil prodej vstupenek na 24. ročník a rovnou ohlašuje první jména

07.09.2018 10:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jaroměřský svátek metalové hudby Brutal Assault sotva uzavřel brány třiadvacátého ročníku, už nyní jsou ale v prodeji vstupenky na jeho 24. ročník. Ten se v Josefovské pevnosti uskuteční v termínu od 7. do 10. srpna 2019. První edici vstupenek je přímo na webu festivalu možno pořídit za 2 250 Kč ve formě tzv. e-ticketu. Už nyní jsou k dispozici permanentky na přírodní tribunu, s předstihem si zájemci mohou zajistit také místo na parkování.

Objevila se už také první jména z očekávaných 130 kapel. Kdo tedy do pevnosti za rok zavírá? V první řadě jsou to Testament, thrashové veličiny, které byly ohlášené už na třiadvacátý ročník, bohužel ale nedorazily. Velkým jménem jsou Napalm Death, jeden z klíčových spolků pro grindcore. Z podobného ranku jsou i domácí oblíbenci Gutalax, kteří se na subžár gore grind dívají se svým zvráceným humorným nadhledem. Ze stejné extrémně metalové líhně jako Napalm Death, z britského Birminghamu, přijedou i Anaal Nathrakh, projekt, který se hladce pohybuje ve vodách grindcoru i black metalu. Do této škatulky je možno zařadit i další domácí akvizici, Perfecitizen.

Velkým jménem jsou i Meshuggah, kteří se pokusí pevnost v Josefově rozbít svým extrémním, matematicky přesným metalem. Z poněkud jiného ranku jsou pak gotičtí metalisté A Pale Horse Named Death. Temné, melancholické objetí je blízko.

Prapor se jmenovkou hrdě ponesou třeba švédští velikáni Wolfbrigade, jeden z určujících spolků severské crustové scény. Přidají se k nim jejich mladší krajané Raised Fist.

Dojde samozřejmě i na temnotu, a to hned s jedním z velkých jmen: do Jaroměře se vrací Řekové Rotting Christ a jejich melodický black se specificky helénskou atmosférou. Deathovou stránku věci zastoupí Uufathomable Ruination. A selanka to rozhodně nebude, očekávejme jedno z nejbrutálnějších vystoupení roku.

Jak ukázal letošní koncert uskupení Wardruna, fanoušci si na Brutalu žádají i poněkud jiných než extrémních poloh. Lákavým jménem tak budou Heilung, kteří dávný folk míchají s elektronickou hudbou a ambientem. V dlouhých plochách si libuje i Skot Andy Marshall vystupující pod jménem Saor. V jeho zasněné hudbě nalezneme i onem ambient, neštítí se ale ani black metalu.

Soupiska se začíná utěšeně plnit, další jména budou pomalu přibývat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY