U2 nedokončili koncert v Berlíně. Bona zradil hlas (updatováno)

02.09.2018 12:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

U2 jsou momentálně jednou z nejslavnějších a nejvýdělečnějších kapel světa. Zároveň to ale jsou také stále lidé z masa a kostí, což potvrdilo vystoupení 1. září v Berlíně. Během odehrání tří písní přišel zpěvák Bono o hlas. Po skladbě "Red Flag Day" přišla čtyřicetiminutová přestávka, ta ale nepomohla, a koncert tak musel být ukončen.

Irové nyní křižují Evropu v rámci turné "The Experience + Innocence". Následující vystoupení mají U2 odehrát v Kolíně nad Rýnem už v úterý. Do Německa se pak vrátí ještě na začátku října, kdy mají hrát v Hamburku. Do České republiky se v rámci evropského turné nechystají. Tuzemské fanoušky potěšili ve své historii jen jednou, v srpnu roku 1997, kdy na Strahov dorazilo víc než sedmdesát tisíc lidí.

U2 spolu hrají přes čtyřicet let a za tu dobu dokázali prodat více než sto milionů desek. Hudební posluchače pravděpodobně nejvíc zasáhly nahrávky "The Joshua Tree" (ta loni vyšla po třiceti letech v reedici) a "Achtung Baby".

Update 3.9.: Kapela oznámila, že nedokončený koncert fanouškům nahradí 13. listopadu, na vystoupení budou platné lístky z 1. září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY