Chinaski zmenší festivalovou show a vyrazí s ní na podzim do sedmnácti měst

28.08.2018 13:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Podzimní turné jedné z nejpopulárnější českých skupin Chinaski bude v několika ohledech speciální. Jednak se kapela podívá do mnoha měst, kde ještě nikdy nehrála nebo v nich minimálně patnáct či dvacet let nekoncertovala. Navíc s sebou přiveze zmenšenou festivalovou show. Přestože Chinaski ještě žádnou ze sedmnácti zastávek oficiálně neoznámili, už mají na některých místech vyprodáno nebo se vyprodání blíží. Šňůru koncertů zakončí muzikanti kolem Michala Malátného v Praze, a to rovnou třikrát. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketLIVE.

"Po létě a prázdninách se vrátíme zpátky do klubů a divadel. V těchto dnech si ještě užíváme festivaly, a právě na nich jsme se rozhodli, že celou naši výpravnou festivalovou scénu zmenšíme a vezmeme ji s sebou i na podzim. Takže si lidé užijí hezkou klubovou show, dlouhou téměř dvě hodiny. Po každém koncertě bude kapela navíc k dispozici na autogramiádě," říká Martin Pokorný z managementu Chinaski BrainZone.

Skupina podle něj navíc tentokrát zamíří do míst, kde buď nikdy nebo velmi dlouho nehrála. "Například v Chotěboři, Lnářích, Moravských Budějovicích, Vsetíně nebo Uherském Brodě jsme dosud nevystupovali. V Rumburku jsme nebyli minimálně patnáct let a v Jeseníku dokonce dvacet," říká kytarista Chinaski František Táborský s tím, že kapela zamíří i do Frýdku-Místku, Šumperku, Mostu, Ostravy, Hranic, Jindřichova Hradce, Pěnčína, Děčína, Brna či Třebíče.

Přestože Chinaski sjezdili v nové sestavě téměř celou Českou republiku, Praze se zatím vyhýbali. I to se během turné změní. Šňůru totiž zakončí v domovském Lucerna Music Baru a jednou ve Foru Karlín. "Máme skvělé fanoušky. I přesto, že jsme turné ještě oficiálně neoznámili, některá místa nám hlásí téměř vyprodáno a chtějí přidat další koncert. To je případ i obou Lucerna Music Barů. V Praze jde proto koupit vstupenku už jen do Fora Karlín. Doporučujeme si pospíšit, protože kvůli vyblokovaným termínům v tomto sále tam už nemůžeme přidat další koncert," říká Martin Pokorný a dodává, že na konci září zahrají Chinaski i pro krajany v Londýně a na začátku listopadu v Bruselu.

Plán turné:

5.10. Uherský Brod - TJ Spartak Uherský Brod
6.10. Rumburk - DK Střelnice Rumburk
12.10. Vsetín - DK Vsetín
13.10. Frýdek Místek - KD Frýdek - Místek
19.10. Šumperk - DK Šumperk
20.10. Jeseník - sál IPOS
26.10. Most - Sportovní hala Most
2.11. Ostrava - BrickHouse DOV
3.11. Hranice - Stará střelnice Hranice
9.11. Jindřichův Hradec - Kulturní centrum Jitka
10.11. Pěnčín U Turnova - KD Pěnčín u Turnova
16.11. Chotěboř - Tančírna Panský dům
17.11. Moravský Krumlov - Společenský dům
21.11. Brno - Sono Centrum
24.11. Lnáře - Kulturní dům
6.12. Děčín - SD Střelnice Děčín
7.12. Třebíč - Roxy Club Třebíč



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY