S debutem "Heart Head West" Loly Kirke je radost cestovat

24.08.2018 11:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Zpěvačka a herečka Lola Kirke je sice původem Britka, ale již delší dobu působí za oceánem v New Yorku, kde nastartovala nejen hereckou kariéru, ale nyní také tu hudební. Novinka "Heart Head West" je jejím plnohodnotným debutem, který rozhodně stojí za povšimnutí.
8/10

Lola Kirke - Heart Head West

Skladby: Monster, Born to Die, Supposed To, Simon Says, Turn Away Your Heart, Sexy Song, Bad News, Heart Head West, Out Yonder, Point Of No Return
Vydáno: 10.8.2018
Celkový čas: 37:08
Vydavatel: Downtown Records
Lola Clementine C Kirke, jak se sedmadvacetiletá rodačka z Westminsteru jmenuje celým jménem, je divákům známá z ceněného thrilleru "Zmizelá" režiséra Davida Finchera, akčňáku "Barry Seal: Nebeský gauner", kde si zahrála po boku Toma Cruise, či z hudebního seriálu "Mozart In The Jungle". Lola Kirke však kromě hereckého talentu dosud skrývala i ten hudební. V roce 2016 sice vydala bezejmenné EP, ale teprve letos rozjela pěveckou kariéru naplno. Její debut "Heart Head West" je povedenou směsí indie popu, country, folku i americany.

Lola zaujme hned v úvodní skladbě "Monster". Poklidná balada odkryje její zalíbení v Norah Jones, se kterou ji pojí něžná, téměř zranitelná interpretace hořkosladkých textů i typický melancholický nádech. Vůbec nejvýraznější skladbou je ovšem následující "Born To Die", kde za doprovodu akustické kytary nechává plně rozvinout svůj příjemně zabarvený vokál v country popovém aranžmá.

Půvabnou exkurzí do severoamerické folkové scény je kouzelná balada "Turn Away Your Heart" s nádechem dálek a šťastných návratů a se skvěle zakomponovanými klasickými houslemi. Právě motiv cesty se vine celým albem, které se putováním zpěvačky po Spojených státech inspirovalo. A jako každá cesta i ta na povedené prvotině končí, a to bodem bez návratu, písní "Point Of No Return" s výraznou folkovou i countryovou aranží.

Ačkoliv se celá nahrávka nese v poklidném tempu, její náboj umí posluchače strhnout svou opravdovostí a přirozenou muzikálností. Lola Kirke je dobrá zpěvačka s příjemným vokálem, ale ještě lepší skladatelka. Její písně nejsou lacinou koláží americké hudby, ale odpozorovanou výpovědí mnoha let života na západním kontinentu se všemi radostmi a trpkými zážitky, které během toho potkala. Famózní debut.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY