Sto let od založení Československa můžete oslavit na Staroměstském náměstí. Zahrají Vladimír Mišík nebo Žlutý pes

16.08.2018 08:18 - Josef Martínek | foto: Galén

Rok 2018 je ve znamení oslav sta let od založení Československé republiky. Právě tuto významnou událost připomene Československý festival, který se uskuteční 8. a 9. září na Staroměstském náměstí v Praze. Pořadatelé slibují bohatý hudební program, ale třeba i tanec nebo divadlo. Bude také možné setkat se tváří v tvář se zajímavými osobnostmi nebo vidět ukázky řemesel z mnoha krajů obou dnes už osamostatněných republik. Vstup na akci je zdarma.

"Cílem festivalu je představit tradice, kulturu, řemesla a další oblasti života v České a Slovenské republice. Program připravujeme tak, aby se nenudili děti ani dospělí, Češi, Slováci ani cizinci," sdělil šéf organizačního výboru oslav Jiří Král.

Z osobností veřejného života se zúčastní vojenští veteráni, sportovci, vědci i umělci. Hudební program obsáhne pestrou směs stylů a žánrů. Součástí budou i dobové módní přehlídky, folklórní vystoupení, kramářské písně, jazz, swing i rock. Vystoupí například slovenský Fats Jazz Band, Žlutý pes, Vladimír Mišík & Etc, Družina a další.

Součástí celé události je také třetí ročník festivalu Wine & Art, který spojuje víno a výtvarné umění. "Je to vlastně procházka galeriemi v Praze 1 spojená s ochutnávkami vín od českých a moravských vinařů a hudebními vystoupeními," doplňuje Jiří Král.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY