všechny nástroje - musicserver.cz">

Dave Grohl se naklonoval a v "Play" zahrál na všechny nástroje

12.08.2018 09:19 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Dave Grohl je nezmar. Pokud se zrovna nevěnuje domovské formaci Foo Fighters, ihned se vydá jiným směrem k dalším aktivitám. Aktuálně si našel čas na mini-dokument, který tak trochu navazuje na všechny předchozí ("Sonic Highways", "Sound City" atd.). Tentokrát si však nepřizval hosty přímo ke hraní, ale jen k rozhovorům. Důvod? Dave si přece vystačí naprosto sám! A přesně tak vzniklo třiadvacetiminutová nahrávka "Play".

Snímek je rozdělen na dvě části. První, ta dokumentární, se zabývá především Grohlovou láskou k hudbě a nástrojům. Přizvání jsou hosté a žáci z kalifornského studia Join The Band, které jim kromě výuky umožňuje i společné zkoušení podobné kapelám. Sám Grohl k dokumentu a vůbec hraní na jednotlivé nástroje dodal: "Není to něco, co jste již zcela ovládli. Vždycky se ženete za další výzvou a snažíte se najít způsob, jak vylepšit to, co jste se již naučili."

Druhá část dokumentu se již věnuje skladbě samotné. A Grohl se vydal na svoji prozatím nejprogresivnější cestu, postupně budované od klidného úvodu se synťáky až po tvrdé riffy ke konci. Sám také v klipu přiznává, že se několikrát zastavil u dvacáté minuty a začal úplně znovu, protože věděl, že to může být ještě lepší. Už jen ta vůle tvořit a jeho upřímná láska k muzice dělají tohle dílo zajímavým a rozhodně stojí za zhlédnutí a poslech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY