"Lucifer II" je po čertech dobrý nástupce debutu skupiny Lucifer

09.08.2018 17:21 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Lucifery si po povedeném debutu z roku 2015 vzal pod svá křídla uznávaný label Century Media Records. Tamním agentům se talent na hledání kvalitních kapel rozhodně upřít nedá. V Německu usazené trio potvrdilo očekávání a nahrálo povedené druhé album "Lucifer II", opět inspirované sedmdesátými léty.
7/10

Lucifer - Lucifer II

Skladby: California Son, Dreamer, Phoenix, Dancing With Mr. D (The Rolling Stones cover), Reaper On Your Heels, Eyes In The Sky, Before The Sun, Aton, Faux Pharaoh
Vydáno: 6.7.2018
Celkový čas: 41:58
Vydavatel: Century Media Records

Formaci Lucifer založili zpěvačka Johanna Sadonis a kytarista Gaz Jennings, který ale záhy po vydání debutu slušně rozjetou skupinu opustil. Na jeho místo nastoupil Nick Andersson, který figuroval v partičkách Entombed a The Hellacopters. S jeho příchodem Lucifer přitvrdili a oproti doomovějšímu a psychedeličtějšímu debutu nabrali směr k přímočarému retro rocku až hard rocku. A posun to je rozhodně k lepšímu. Skladby na "Lucifer II" mají jasnější kontury, hutnější groove a jsou vůbec posluchačsky atraktivnější.

O pěveckých kvalitách Johanny Sadonis netřeba spekulovat. Její hluboce posazený hlas a styl zpěvu je silně ovlivněný sedmdesátkami a jen díky modernímu zvuku poznáte, že jde o současnou kapelu. Ačkoliv má album pouze devět skladeb, jeho stopáž přesahuje dobrých čtyřicet minut. A je to příjemná třičtvrtěhodinka, která uteče jako pověstná voda. Zejména první polovina nabídne silný materiál, který až ke konci začne lehce zabíhat do stereotypu. Za nejzapamatovatelnější momenty lze považovat úvodní ledzepellinovskou "California Son" a sabbathovskou "Dreamer". Velmi povedený je také cover od The Rolling Stones "Dancing With Mr. D", ale pozornost si zaslouží celé, příjemně nostalgické album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY