Dee Snider na sólovce "For The Love Of Metal" sympaticky přitvrdil

23.08.2018 08:46 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Je heavy metal mrtvým žánrem? Legendární frontman dnes již k odpočinku uložené formace Twisted Sister odpovídá důrazně, zřetelně a jasně svou novou sólovou nahrávkou "For The Love Of Metal", která je esencí toho nejlepšího, co aktuálně daný žánr může nabídnout.
8/10

Dee Snider - For The Love Of Metal

Skladby: Lies Are A Business, Tomorrow’s No Concern, I Am The Hurricane, American Made, Roll Over You, I’m Ready, Running Mazes, Mask, Become The Storm, The Hardest Way, Dead Hearts (Love Thy Enemy), For The Love Of Metal
Vydáno: 27.07.2018
Celkový čas: 41:27
Vydavatel: Napalm Records

Tohle staré koště mete zatraceně dobře. Dee Snider se po koketování s kabaretem na desce "Dee Does Broadway" již před dvěma lety připomněl se slušnou heavy nahrávkou "We Are The Ones". Ale teprve aktuální řadovka "For The Love Of Metal" je návratem v plné zbroji. Vydatně mu k tomu překvapivě pomohl hardcorový matador Jamey Jasta z Hatebreed, který Sniderovi připravil výživný a v jeho kariéře dost možná nejtvrdší materiál. Navíc mu na album sehnal parádní sestavu hostů. Nechybí Alissa White-Gluz z Arch Enemy, Howard Jones z Light The Torch (a dříve z Killswitch Engage) či Mark Morton z Lamb Of God.

Tahle sestava snad ani špatný počin vydat nemohla. Z pestré kolekce dvanácti skladeb vybočuje hned několik skvostů. Nejvýživnějším kusem je pecka "Tomorrow's No Concern", kde je Jastův rukopis nejzřetelnější. Snider si tu tak střihl dost možná nejtvrdší skladbu ve své kariéře a jeho hutnému vokálu to náramně sluší. Půvabný je duet se současnou frontmankou Arch Enemy v baladické písni "Dead Hearts (Love Thy Enemy)", tradiční hard'n'heavy kus naopak nabídne svižná "I Am The Hurricane". Tady zaplesá srdce každého milovníka těžkého kovu. Zdařile napsaný je také duet "The Hardest Way" s Howardem Jonesem, se kterým si veterán pěvecky sedl. Celá sólovka má výborný groove, šlapající rytmiku a Dee Snider tu zpívá v neskutečné formě. Tohle se tomuhle blonďákovi skutečně povedlo. Nejen svým fanouškům připravil zábavu na mnoho večerů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY