"Flamingo" Daniela Brandta tepe v módu Detroitu

09.08.2018 15:50 - Dan Hájek | foto: Andreas Waldschuetz

"Channels" bude druhým sólovým albem, které v říjnu představí Daniel Brandt, zakládající člen německého uskupení Brandt Brauer Frick (občas uváděného i jako The Brandt Brauer Frick Ensemble). "Channels" naváže na rok starý debut "Eternal Something" a bude více rozvíjet muzikantovy avantgardní tvůrčí postupy žánrově se rozpínající od techna přes minimalistické orchestrace a elektronické experimenty až po temný cinematický pop.

První návnadou na "Channels" se stala kompozice "Flamingo". Skladba čerpá z odkazu na detroitské techno - využívá striktně minimalistické instrumentace, která na valivý beat nabaluje jednotlivé vrstvy instrumentů - klavír, bicí, basu, trombón, klávesy, kytary a další. Doprovodné video natočil Andreas Waldschütz, který si vyhrál s obrazy scenérie s neviditelným orchestrem a přísedícím publikem (v němž je možné spatřit několik tváří spojených s vydavatelstvím Erased Tapes Records). Pokud vás zaujme i umístěná LED instalace, pak vězte, že jejím autorem jen Shan Blume. "Flamingo" je propracovaná a do detailu promyšlená záležitost, ke které videoklip dotváří náležitou kulisu.

Dodejme, že kolekce "Channels" vyjde v pátek 12. října a Daniel Brandt na ní představí těchto sedm skladeb: Flamingo, Sailboats III, Cherry Dream, Daze, Ltd, Channels, Twentynine Palms.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY