Matthew Dear se po šesti letech hlásí s "Bunny"

10.08.2018 17:25 - Dan Hájek | foto: Matthew Dear

Od desky "Beams" je to právě šest roků. Matthew Dear v mezičase vydal mixovanou kompilaci ze série "DJ-Kicks" nebo několik singlů (s Tigou nebo Troels Abrahamsen) a album "Alpha" pod nickem Audion . "Bunny" však bude velkým návratem pod vlastním jménem a v duchu vlastní verze avant-popu. Ve stejném říjnovém termínu pak bude k dostání i nová edice jeho velmi povedené kolekce "Black City" na kouřově zabarveném vinylu.

Matthew na novince začal více pracovat až loni. První ochutnávkou byl track "Modafinil Blues", následovala spolupráce s duem Tegan And Sara "Bad Ones" a nyní představil singl "Bunny's Dream", který doprovází i kompozice "Echo". Tegan And Sara pak ještě hostují v písničce "Horses", na albu se mají objevit i Simian Mobile Disco, Protomartyr nebo Ricardo Villalobos.

Na otázku, proč se nahrávka bude jmenovat "Bunny", sám autor reaguje s kulišáckým úsměvem. Říká, že se mu prostě líbí, jak to slovo zní, a že jsou to krásná a sexy zvířátka, která mají štěstí a divoce se rozmnožují (zjevně tak dojde na další hromadu dvojsmyslů v jeho textech). Závěrem pak dodává, že v cestovním pasu má už všechna razítka příliš zašlá, a tak se těší, až se zas vydá na tour. Snad se tedy tohoto chameleona dočkáme i u nás.

Matthew Dear svou šestou řadovku "Bunny" vydá v pátek 12. října a bude obsahovat tuto sestavu skladeb: Bunny’s Dream, Calling, Can You Rush Them, Echo, Modafinil Blues, What You Don't Know, Horses (feat. Tegan And Sara), Moving Man, Bunny's Interlude, Duke Of Dens, Electricity, Kiss Me Forever, Bad Ones (feat. Tegan And Sara), Before I Go. Kromě digitálních platforem album vyjde na CD (digipack) a na dvojici edic na vinylu (obě budou 2LP) - kromě klasického černého provedení bude k mání i limitovaný náklad (1 500 kusů) na duhově flekatém vinylu. Zakoupíte jej třeba zde. Úvodní track "Bunny's Dream" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY