shop.musicserver.cz
Nové desky 32/2018 - od Jasona Mraze přes Death Grips po oslavu Jamese Hornera

Nové desky 32/2018 - od Jasona Mraze přes Death Grips po oslavu Jamese Hornera

Vydáno: 14.08.2018 21:05 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Druhý srpnový týden nabídne o něco chudší výběr novinek, než ten předchozí. Nabídce tentokrát bude vévodit dlouho očekávaná deska Jasona Mraze, kterému bude sekundovat o něco tvrdší Miles Kane. Experimentální hip hop nabídnou jednak němečtí Death Grips a pak také nováček MIKE a dočkáme se pocty Jamesu Hornerovi.

Pokud se v pondělí 13. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jason Mraz - Know. (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / surf pop

Jason Mraz - Know.
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčel americký písničkář Jason Mraz. Dobu od čtyři roky starého alba "Yes!" ale vyplnil jednak světovým turné, které se zastavilo i u nás, nebo třeba hostováním na Broadway ve hře "Waitress". K tomu ovšem začal připravovat i své šesté album, jejž dostalo název "Know.", a inspiraci pro napsání desíti písniček sbíral především při své cestě po Barmě, kam se vydal už v roce 2012. Pro jejich nahrání se opět spojil s indie-folk-rockovou skupinou Raining Jane, jak je tomu už od roku 2007 a desky "We Sing. We Dance. We Steal Things.". Co se ovšem stejně tradičně mění, to jsou osoby producentů - tím letošní je méně známý Andrew Wells, který ale má na svém kontě už spolupráci s 5 Seconds Of Summer, Fall Out Boy a Bebe Rexha. Společnými silami Mrazův surf pop rock okořenili i trochou folku a country. Jak je u Jasona Mraze zvykem, nechybí na nahrávce jeden host, kterým je protentokrát Meghan Trainor. Společný duet a několik dalších písniček už sdílí na svém YouTube profilu.


Tip týdne

Miles Kane - Coup De Grace (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / glam rock / punk rock

Miles Kane - Coup De Grace
Už v roce 2011 se frontman The Last Shadow Puppets Miles Kane vydal poprvé na sólovou dráhu a na debut navázal o dva roky později následovníkem "Don't Forget Who You Are". Pak se ale vrátil zpět k práci s domovskou kapelou a podílel se na hvězdném uskupení Dr. Pepper's Jaded Hearts Club Band, takže na čas čistě sólové aktivity utlumil. Letos ovšem nazrál čas se k nim vrátit a rozhodl se natočit třetí desku, která dostala název "Coup De Grace". Při jejím skládání a nahrávání mu byl partnerem anglický muzikant Jamie T, k němuž se v jednotlivých písničkách připojila i Lana Del Rey, kolega z kapely Zach Dawes, bubeník amerických Guard Loren Humphrey a konečně Tyler Parkford z Mini Mansions. Posledním do party byl pak producent John Congleton (Brian Wilson, Marilyn Manson, Franz Ferdinand a řada dalších). Společnými silami připravili celkem deset skladeb, které oscilují mezi indie rockem, glam rockem a punkem. Zda vás zaujmou stejně jako nás, můžete zkoumat prozatím ze dvou ukázek na Kaneově YouTube.com.


Různí - James Horner - The Classics (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / klasický crossover

Různí - James Horner - The Classics
Je to pár týdnů, co jsme si připomněli tragickou smrt hudebního skladatele Jamese Hornera, ale zároveň nyní můžeme daleko lépe a příjemněji vzpomenout na aktuální pětašedesátileté výročí jeho narození. Stane se tak prostřednictví nahrávky "James Horner - The Classics", která nabídne čtrnáct jeho skladeb v podání současných hvězd převážně z oblasti klasického crossoveru. Slavné melodie z filmů jako "Titanic", "Spiderman", "Zámotek", "Avatar", "Statečné srdce" nebo "Apollo 13" nahráli například 2Cellos, Lindsey Stirling, Tina Guo, The Piano Guy, David Elton nebo Amy Dickson. Kompletní seznam skladeb a jejich ukázky najdete například na supraphonline.cz.


Death Grips - Year Of The Snitch (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální hip hop / punk rap

Death Grips - Year Of The Snitch
S téměř dvouměsíčním zpožděním se k nám dostává šestá studiová nahrávka amerického tria Death Grips, které se tak vrací po dvou letech od desky "Bottomless Pit". Letošní novinka dostala název "Year Of The Snitch" a příznivci experimentálního hip hopu, punk rapu a hip hopové alternativy se mohou těšit na celkem třináct skladeb, které produkovali sami Zach Hill a Andy Morin. Ve studiu je doplnil australský experimentátor Lucas Abela, novozélandský režisér Andrew Adamson a baskytarista Tool Justin Chancellor. První zmínky o albu trio vypustilo již začátkem roku a v květnu přišlo hned s prvním singlem, který postupně doplnilo dalších pět kousků. Většinu z nich má už svoji podobu na YouTube.com profilu formace a my jen dodáme, že "Year Of The Snitch" sbírá především pozitivní recenze.


Bird Streets - Bird Streets (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / brit pop

Bird Streets - Bird Streets
Bird Streets je projektem multi-instrumentalisty a zpěváka Johna Brodeura, kterého mohou znát jen ti opravdu zasvěcení. Působil totiž buď sólově, nebo v méně známých kapelách jako Maggie Mayday nebo The Suggestions. Na novém projektu se nicméně setkal s producentem Jasonem Falknerem, který je díky spolupráci s Beckem, Jellyfish a především Noelem Gallagherem o hodně známější. V jedenácti písničkách na hraně indie rocku a brit popu pak přivítal ještě dva hosty, kterými jsou Miranda Lee Richards a Luther Russell. Bližší seznámení s jeho hudbou můžete podniknout na bandcamp profilu projektu.


Erra - Neon (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metalcore

Erra - Neon
Americký kvartet Erra kombinující extrémní metal se smělým smyslem pro melodii se dal dohromady před devíti lety a od té doby stihl vydat tři EP a stejný počet LP. Díky nim dostali nálepku špička celého moderního progresivního metalcore hnutí, což je staví do nezáviděníhodné pozice. Letošní čtvrtá deska s nemetalovým názvem "Neon" tak pochopitelně nese řadu očekávání a kapela se s tím vyrovnává desítkou písniček, kde vedle metalu uslyšíte fragmenty art rocku, nu-metalu, jazzu a dalších stylů. Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube.com profilu labelu Sumerian Records, kde už najdete slušnou řádku audioukázek.


MIKE - Black Soap (EP) (Lex Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / rap

MIKE - Black Soap (EP)
Na newyorské hip hopové scéně se v poslední době často hovoří o novém jméně - MIKE. Skrývá se za ním devatenáctiletý rapper, vlastním jménem Michael Jordan Bonema, který se v mládí odstěhoval do Londýna a nyní se vrátil zpět. Rapovat začal ve čtrnácti a díky pobytu na obou březích Atlantiku, nikoho nepřekvapí, že ho formoval nejen britský grime a interpreti jako Chance The Rapper, či King Krule, ale i americký hip hop především v podání MF DOOM. Jeho kariéra se ovšem rozjela především ve chvíli, kdy si jeho hlubokého barytonu a velmi syrového stylu s vlastními beaty na internetu všimnul Earl Sweatshirt, který se stal jeho podporovatelem a mentorem. Na svém kontě má už několik mixtapů a jedno z nich, "Black Soap", se nyní dostává i k nám. Zda vás zaujme, můžete zkoumat například na jeho bandcamp profilu.


Olga Peretyatko - The Secret Fauré: Orchestral Songs & Suites (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Olga Peretyatko - The Secret Fauré: Orchestral Songs & Suites
Osmatřicetiletá ruská sopranistka Olga Peretyatko je tak trochu ve stínu svých krajanek Anny Netrebko a Aidy Garifulliny, ovšem i rodačka z Petrohradu má na svém kontě již řadu úspěchů, včetně vystoupení před šesti sty tisíci lidmi v Paříži u příležitosti oslav dne pádu Bastily. I její nová deska je z Francií poměrně dost spjatá, a to především osobou hudebního skladatele, jehož dílo ztvárnila. Podle názvu "The Secret Fauré: Orchestral Songs & Suites" vám již musí být zřejmé, že zabrousila do díla francouzského skladatele Gabriela Fourého. Společníky jí byl Basilejský symfonický orchestr pod taktovkou Ivora Boltona a také německý tenor Benjamin Bruns společně se sborem Balthasar-Neumann-Choir. Jaké konkrétní skladby zvolila můžete společně s ukázkami zkoumat na stránkách Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Evil Blizzard - The Worst Show on Earth (Cargo Records)
George Szell - George Szell - The Complete Album Collection (Sony Music)
Howard Arman - Rossini: Stabat Mater (Sony Music)
Rhett Walker Band - Rhett Walker Band (EP) (Sony Music)
Různí - Taneční liga 200 (Universal)
TaRanda Greene - The Healing (Sony Music)
Unanimated - Annihilation (singl) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Ace Frehley - Bronx Boy (Bertus)
Benjamin Herman - Trouble (Dox Records )
Death Grips - Year Of The Snitch (Universal)
Elvis Presley - Where No One Stands Alone (Sony Music)
Evil Blizzard - Everybody Come To Church (Cargo Records)
Evil Blizzard - The Worst Show on Earth (Cargo Records)
Gilbert O'Sullivan - Gilbert O'Sullivan (Warner Music)
Různí - James Horner - The Classics (Sony Music)
Jason Mraz - Know (Warner Music)
MIKE - Black Soap (Lex Records)
Miles Kane - Coup De Grace (Universal)
Paul Simon - One Trick Pony (Sony Music)
Paul Simon - The Rhythm Of The Saints (Sony Music)
Teenage Fanclub - Bandwagonesque (Remastered) (Sony Music)
Teenage Fanclub - Grand Prix (Remastered) (Sony Music)
Teenage Fanclub - Howdy! (Remastered) (Sony Music)
Teenage Fanclub - Songs From Northern Britain (Remastered) (Sony Music)
Teenage Fanclub - Thirteen (Remastered) (Sony Music)

Reedice:
Elvis Presley - Where No One Stands Alone (Sony Music)
Evil Blizzard - Everybody Come To Church (Cargo Records)
Thievery Corporation - Abductions & Reconstruction (Panther)

NÁZORY
  • Vyšla nová deska "Queen" od Nicki Minaj, tak b... (Anonym, 15.08.2018 21:25) Reagovat

    Vyšla nová deska "Queen" od Nicki Minaj, tak by bylo dobrý kdybyste udělali recenzi...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu