Zrní zahrají ve Vile Tugendhat, na podzim chystají EP a video

08.08.2018 12:38 - Hana Bukáčková | foto: Laura Kovanská

Zrní mají před sebou nabitý podzim. Chystají klip ke dnes již kultovní písničce "Hýkal" a nové EP "Spící", jež bude složeno ze skladeb, které se nevešly na loňskou desku "Jiskřící". Kapela nelení a také aktivně pokračuje v sérii komorních koncertů soustředěných do netradičních prostor s omezenou kapacitou. Ten další bude hostit vyhlášený funkcionalistický objekt, brněnská Vila Tudgendhat, kam Zrní zavítají 25. srpna v rámci Hradozámecké noci.

Hraním ve Vile Tudgendhat opět rozšiřují koncept s názvem "Černá hodinka a půl" - vystoupení při svíčkách v jedinečných a netradičních prostorách. Ať už to byla střecha Lucerny, tančírna v Račím údolí v Jeseníkách nebo malebný penzion Na Čechách uprostřed Vysočiny, kapela nabízí vždy něco navíc, ať už tím, že jako alternativci vyprodali Forum Karlín (kde také trhli rekord), nebo uspořádali koncert za bitcoiny v kavárně Paralelní Polis.

"A u toho nám došlo, že to není jen doplněk k velkýmu hraní, jen vracení se ke kořenům, ale že je to možná cesta, kudy se kapela může ubírat. Že to může bejt novej model. Nenabízet jen svůj koncert v tradičním, často zaměnitelným prostředí, kam lidi jdou kvůli kapele a prostor je vedlejší, či dokonce prostor je nic moc, ale kapelu chci vidět... ale nabízet komplexnější zážitek! Koncert na zajímavým místě, čímkoli specifickým, takovým, kam by se třeba člověk běžně nepodíval, a tam bejt se svojí oblíbenou kapelou. A tam si společně užít hraní," komentuje aktuální vývoj kapely frontman Honza Unger.

Kapela má před sebou opravdu pestrý podzim. S "Černou hodinkou a půl" vyrazí do hlavní německé metropole a již 14. září se představí v Českém centru v Berlíně. Svého oficiálního klipu se dočká skladba "Hýkal". Kapela jej natáčí 20. srpna v pražském Braníku pod vedením režiséra Tomáše Bláhy, a pokud máte dítko ve věku 12-15 let, může se aktivně zúčastnit jeho natáčení. Premiéra snímku je plánována na první polovinu září.

Dalším bodem programu je nové EP "Spící", na němž posluchači najdou písničky, které se nevešly na poslední desku "Jiskřící". S tím jsou spojeny i dva koncertní křty, jeden 1. listopadu v brněnském klubu Fléda a druhý 17. prosince v Lucerna Music Baru v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY