Cocotte Minute se hlásí o slovo s novým EP "Veď mě"

08.08.2018 18:04 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Tři roky po povedené desce "Ritual, kmen a srdce a kmen" , kterou natočili ve stylu živáku, přicházejí Cocotte Minute s novou studiovou nahrávkou. Šestitrackové EP ponese název "Veď mě" a vyjde v druhé polovině září.

Na odborný dohled si muzikanti přizvali rakouského producenta Mikea Wolfa. "Vždycky jsme se snažili dávat svým fanouškům nejvyšší možnou kvalitu, a proto jsme se rozhodli nahrát EP v Rakousku pod taktovkou rakouského producenta i s vědomím, že tato investice nemá naději se nám vrátit," popisuje, proč padla volba právě na něj, frontman kapely Zeller.

Nahrávka obsahuje to nejlepší z hudebního a textařského potenciálu současné ústřední dvojice kapely Czendál-Zeller. "Myslím, že tyhle skladby jsou tím nejlepším, co jsme zatím udělali. Až si to pustíte, pochopíte, že Zeller je opravdu excelentní textař a psát hudbu na taková slova je super. Navíc je na tomhle materiálu slyšet, jak vyzrál pěvecky. Má to neskutečnou hloubku. Byla radost na tom s ním dělat, jak ve zkušebně, tak pak i ve studiu ve Vídni," říká kytarista a autor hudby Czendál.

Dvě písně z kolekce - "Zapal!" a "Králům Koruny" - už Cocotti představili na jarním turné s Pio Squad. Na září spolu s vydáním nového alba pak připravují videoklip ke skladbě "Králům Koruny" a na podzim koncertní turné. To vyvrcholí 18. a 19. prosince v pražském Paláci Akropolis křtem EP.

Tracklist "Veď mě" je následující: Shoř teď, Zapal!, Vlčí hrad, Křič nahá, Králům Koruny, Veď mě, Říkej si co chceš.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY