Halestorm milují hard rock i na čtvrtém albu "Vicious"

13.08.2018 10:42 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Halestorm jsou nezpochybnitelně jednou z největších a nejzářivějších rockových skupin současnosti. Jsou lídři festivalů, jejich turné bývají vyprodaná, na kontě jim svítí Cena Grammy i mnoho dalších ocenění a v žebříčkách prodejnosti si nevedou vůbec zle. Příjemný trend zřejmě nenaruší ani novinka "Vicious".
8/10

Halestorm - Vicious

Skladby: Black Vultures, Skulls, Uncomfortable, Buzz, Do Not Disturb, Conflicted, Killing Ourselves To Live, Heart Of Novocaine, Painkiller, White Dress, Vicious, The Silence
Vydáno: 27.7.2018
Celkový čas: 43:33
Vydavatel: Atlantic Records
Hitů mají Halestorm na novince přehršel. A "Visious" jich rozhodně pár do sbírky přidá. Je to deska jak z učebnice rock'n'rollu. Hutné kytary, zemitá rytmika a výrazný vokál zpěvačky Lzzy Hale vytvářejí ideální podklad pro zručný skladatelský rukopis, kterým kapela disponuje.

Ani po technické stránce nelze členům Halestorm nic vytknout. Jsou zdatní instrumentalisté, navíc jim producent Nick Raskulinecz namíchal přímo skvostný zvuk. Z tohoto pohledu je jejich čtvrtá řadovka ideální rocková nahrávka bez jediného kazu.

A tou také zřejmě je. To, co vnáší smítko pochybnosti a pocit ne úplného nasycení, je skutečnost, že současná hudba Halestorm je především pouze řemeslně až profesorsky skvěle odvedená práce. "Vicious" je kolekcí sázející jeden důmyslný hard rockový hit za druhým, ať už je to úvodní "Black Vultures", neméně skvělá "Uncomfortable" či stadiónová "Heart Of Novocaine", ale více než poctivou žánrovou deskou není.

Tvorbě americké formace na posledních nahrávkách chybí větší přesah, ten hudební, skladatelský i aranžérský. Ono rýpnutí ovšem není na úkor kvality "Vicious", kterou fandové ocení a díky které se následně do hal a klubů jen pohrnou. Na druhou stranu je otázka, jak moc se těšit na další album, když dopředu víte, co na něm uslyšíte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY