Po Robyn už se vám stýskat nemusí. S "Missing U" je po osmi letech zpět v plné síle

03.08.2018 11:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Chyběla nám! Osm let. Tak dlouho jsme totiž čekali na novou hudbu švédské bohyně electropopu Robyn. V mezidobí sice vydala několik EP ve spolupráci s dalšími projekty, sólová tvorba je ale přece jen v případě devětatřicetileté Robin Miriam Carlsson tak charakteristická, že ji žádné půlení kreativity nenahradí.

Písnička "Missing U" je předzvěstí očekávaného alba, prvního od trilogie "Body Talk", kterou jsme na musicserveru vynesli do nebes. A Robyn navazuje přesně tam, kde skončila. Takřka pětiminutová skladba by totiž klidně mohla být součástí některého z dílů řeči těla. Popově nasládlé vokály, severská atmosféra, signifikantní zvuk synťáků i sofistikovaný taneční rytmus - to jsou atributy, které si zpěvaččini fanoušci tak zamilovali. Po osmi letech se jimi stockholmská rodačka opět obrnila s naprostou samozřejmostí a lehkostí. A také s pomocí osvědčeného parťáka Klase Ählunda. Ruku k dílu přiložil ještě Joseph Mount ze skupiny Metronomy.

Zajímavá je i obsahová náplň. U Robyn jsme si již zvykli, že se ze smutku obvykle snaží vytančit. Text "Missing U" navíc není úplně jednoznačný, takže se vlastně vůbec nemusí jednat o stesk po ztracené lásce, jak by se po mohlo na první poslech zdát. Zahraniční média v něm vidí spíše souvislost s úmrtím Robynina dlouholetého kamaráda a spolupracovníka Christiana Falka. Švédský producent a hudebník v roce 2014 podlehl rakovině slinivky břišní.

Kromě skladby samotné se můžete níže podívat i na minidokument, kterým interpretka její vydání doprovodila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY