shop.musicserver.cz
Nové desky 31/2018 - od Halestorm přes Maca Millera po Catherine McGrath

Nové desky 31/2018 - od Halestorm přes Maca Millera po Catherine McGrath

Vydáno: 07.08.2018 06:27 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny se nám přehouply do druhé poloviny a vypadá to, že s tímto zlomem přichází i více hudebních novinek. Ty mají na svědomí rockeři Halestorm, hip hopový všeuměl Mac Miller, countryová debutantka Catherine McGrath, její indiepopoví kolegové lovelytheband, či indierockoví Houndmouth.

Pokud se v pondělí 6. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mac Miller - Swimming (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Mac Miller - Swimming
Ani ne celé dva roky potřeboval americký producent, zpěvák a rapper Mac Miller na přípravu své páté studiové desky "Swimming". Oproti předchůdci si tentokrát za mikrofonem vystačil téměř sám, tedy pokud nepočítáme podpůrné vokály od Dâm-Funk, Snoop Dogga, Syd and Thundercat a Deva Hynese. Významně jiná situace je v případě producentů; na celkem třinácti písničkách se totiž podíleli například Alexander Spit, Cardo, Digi+Phonics, DJ Dahi Eric G, Flying Lotus, Gitty, I.D. Labs, J. Cole, Jon Brion a řada dalších. Zjevně to bylo ku prospěchu věci, protože novinku chválí řada médií včetně Variety, Pitchforku a NME. I díky nim si deska vysloužila více jako osmdesát procent na metacritics.com. Zda budete s hodnocením souhlasit, můžete zkoumat na YouTube.com Maca Millera, kde je podstatná část ke slyšení.


Catherine McGrath - Talk Of This Town (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Catherine McGrath - Talk Of This Town
Catherine McGrath sice pochází ze Severního Irska, ale už ve svých dvanácti letech se zamilovala do americké country, kde jí uhranuli interpreti jako Brad Paisley, Rascal Flatts, Kacey Musgraves a především Taylor Swift a její "Love Story". Začala zpívat a účastnit se různých soutěží, což ovšem nikam nevedlo. Přestěhovala se tedy za prací do Londýna a po několika málo měsících se vydala do Nashvillu, kde se učila psát i nahrávat. Před dvěma roky si jí všimli zástupci nahrávací společnosti a už v zimě vydala své první EP "One". Loni přidala ještě jedno a nyní i debutové album "Talk Of This Town". Třináct písniček, které na něj zařadila, nakonec nahrála s těmi, kteří spolupracovali s jejími idoly. Podíleli se na nich například Steve Robson, Jimmy Robbins (Keith Urban), Liz Rose (Taylor Swift), Forest Glen Whitehead (Kelsea Ballerini) a Sam Ellis, známý z alb Huntera Hayese, který si na albu dokonce zahostoval. Bližší seznámení s Catherine McGrath můžete podniknout například na jejím YouTube.com.


Tip týdne

lovelytheband - Finding It Hard To Smile (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní pop rock

lovelytheband - Finding It Hard To Smile
Indie popové trio lovelytheband je v podstatě čerstvým nováčkem na hudební scéně. V roce 2016 ji dal dohromady člen Oh Honey Mitchy Collins, když k sobě přibral kytaristu Jordana Greenwalda a bubeníka Sama Price. Loni vydali EP "Everything I Could Never Say..." a letos na něj navazují řádným debutem, které nazvali "Finding It Hard To Smile". Na něm najdete výživných šestnáct položek, na nichž se podílel méně známý producent Charlie Park a jeho slavnější kolega Christian Medice, jež spolupracoval s Hilary Duff, Natalie Imbruglia nebo P!nk. Zda vás lovelytheband zaujme podobně jako nás, zjistíte například na jejich YouTube.com profilu.


Houndmouth - Golden Age (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / electro rock

Houndmouth - Golden Age
Američtí Houndmouth patřili v době svého debutu "From The Hills Below The City" mezi koncertní atrakce, co musíte vidět. Hudební publicisty zaujali svým alternativním pojetím blues v kombinaci s indie rockem. Ovšem pět let uplynulo a žádný velký úspěch se nedostavil ani s druhou deskou. Před dvěma roky navíc kapelu opustila klávesistka Katie Toupin a tři pánové tak zůstali na třetí desku sami. Dostala název "Golden Age" a v deseti písničkách se rozhodli mírně rezignovat na blues a posunuli se více k elektronice. Lepší obrázek si můžete udělat z ukázek na jejich YouTube.com.


Free Cake Every Creature - The Bluest Star (Double Double Whammy)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / lo-fi

Free Cake Every Creature - The Bluest Star
Free Cake Every Creature je indie popovým projektem americké písničkářky Katie Bennett, která si k němu přizvala několik dalších hostů především z řad svých přátel. Na dosavadních čtyřech deskách, z nichž ta první vyšla před čtyřmi roky, spolupracovali například Francis Lyons, Heeyoon Won, Pete Gill, Evan Marré, Colin Manjoney, Ian Stewart, Linc Halloran, Susannah Cutler, Domenica Pileggi, Jayson Ball nebo Brandon Dyer. Čtvrtou deskou je aktuální novinka "The Bluest Star", kde vás tato muzikantka z Filadelfie ve čtrnácti písničkách provede různými zákoutími indie popu založeným na disharmonii, různých zkreslení a minimalistických aranží. Více jej můžete zkoumat na bandcamp profilu.


Galatea Quartet - Tango - Argentinian Tangos Arranged For String Quartet (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Galatea Quartet - Tango - Argentinian Tangos Arranged For String Quartet
Curyšský Galatea Quartet za svoji více jak třináctiletou existenci posbíral řadu ocenění a vedle klasických děl se zaměřuje i na současnou hudbu, díky čemuž mohli spolupracovat i se zakladatelem Deep Purple Jonem Lordem. Jejich nové album se svým tématem blíží a oddaluje zároveň. Jak už název "Tango - Argentinian Tangos Arranged For String Quartet" zcela jasně prozrazuje, patnáct jeho skladeb nejsou právě tradiční klasickou hudbou, ale přeci jen argentinské tango přearanžované pro smyčcový kvartet v sobě jistou část historie nese. Jak jejich aranže zní, zjistíte poslechem ukázek na stránkách německého Amazonu.


George Salazar & Joe Iconis - Two Player Game (Sh-K-Boom Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikál / pop / folk / jazz

George Salazar & Joe Iconis - Two Player Game
Herec George Salazar, známý z muzikálu "Be More Chill", "Lightning Thief", "Godspell" nebo "tick tick BOOM" se spojil s autorem prvně jmenovaného muzikálu Joem Iconisem a společně natočili album "Two Player Game". Ačkoli název i obal svádí k tomu, že se jedná o hudbu k nějaké hře rané počítačové éry, je tento předpoklad naprosto lichý. Třináct skladeb, které na nahrávku zařadili, vzniklo v intimním prostředí newyorského kabaretu Feinstein’s/54 Below, kde Salazar zpívá za klavírního doprovodu Iconise. Pohybují se někde na pomezí muzikálu, folku, popu, šansonu a jazzu. Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na YouTube.com profilu vydavatelství Ghostlight.


Gordon Mote - Love, Love, Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanské country / jižanský gospel

Gordon Mote - Love, Love, Love
Sedmačtyřicetiletý zpěvák Gordon Mote pochází z Alabamy a je od narození slepý. V univerzitních letech přesídlil do Nashvillu, kde vystudoval klavír a pak napevno zakořenil. Město country se mu zarylo do kůže a navíc mu Lee Greenwood nabídl místo ve své kapele. Poté hrál s několika dalšími countryovými interprety včetně Alana Jacksona a Trishy Yearwood, ovšem od roku 2007 se pustil do své vlastní hudby a zpívání. Nyní vydává již svoji sedmou desku "Love, Love, Love", na níž v třinácti písničkách opět míchá křesťanskou country a jižanský gospel. Vedle jeho samotného uslyšíte i Dannyho Murrayho s Voices of Lee a Oak Ridge Boys. Ve známé "People Get Ready" mu vypomohli Cana's Voice. Ukázky všech skladeb uslyšíte například na stránkách Amazonu.


Halestorm - Vicious (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Halestorm - Vicious
Americká rocková formace Halestorm vydává čtvrté studiové album "Vicious". Nahrávce předcházela trojice singlů a k prvnímu z nich "Uncomfortable" připravila kapela i videoklip. Jeho režii svěřila do rukou Evana Bracea. Samotná deska obsahuje celkem dvanáct kousků a za jejich produkcí stojí Nick Raskulinecz. Od kritiky získaly nadprůměrné ohodnocení a jak se budou líbit vám, posuďte sami po poslechu ukázek na Amazon.com.


Dále vychází:

Ernie Haase & Signature Sound - Clear Skies Live (DVD) (Sony Music)
Infernal Execrator - Obsolete Ordinance (Bertus)
Ruby And The Romantics - Our Day Will Come (Panther)
The Rose Garden - A Trip Through The Garden (Warner Music)
Vanessa Mai - Schlager (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Electric Light Orchestra - Secret Messages (Sony Music)
Elton John - Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy (Universal)
Elton John - Madman Across The Water (Universal)
Fugees - Blunted On Reality (Sony Music)
Fugees - Refugee Camp (Bootleg Versions) (Sony Music)
Future, 21 Savage & Lil Wayne - Superfly (soundtrack) (Sony Music)
Houndmouth - Golden Age (Warner Music)
Jeff Buckley - Mystery White Boy (Sony Music)
Jeff Buckley - Sketches For My Sweetheart The Drunk (Sony Music)
Lykke Li - So Sad So Sexy (Sony Music)
Marvin Gaye - Midnight Love (Sony Music)
Nas - Nastradamus (Sony Music)
Různí - Mamma Mia| Here We Go Again (Universal)

Reedice:
Ronnie Davis & Idren - Come Straight RE (Omnivore Recordings)
Twisted Sister - You Can'T Stop Rock 'N' Roll Re (Warner Music)
Winston Jarrett & The Righteous Flames - Jonestown (Nighthawk Records)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu